Руското министерство на отбраната заяви днес, че някои войскови части

...
Руското министерство на отбраната заяви днес, че някои войскови части
Коментари Харесай

Част от руските военни части близо до Украйна се връщат в базите си

Руското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че някои войскови елементи в съветски военни окръзи, намиращи се в съседство с Украйна, се връщат в поделенията си след края на учения, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс.

Този ход може да понижи напрежението сред Русия и Запада, откакто скупчването на съветски войски до украинските граници породи опасения от допустимо навлизане, отбелязва Ройтерс.

Руското министерство на защитата сподели, че на разнообразни места в страната не престават да се организират огромни учения, само че някои подразделения от южните и западните военни окръзи са завършили своите извършения и са почнали да се прибират в базите си.

На нови фотоси, направени от спътници, обаче се вижда нараснало равнище на съветска военна интензивност на няколко места покрай Украйна, съобщи още Ройтерс, базирайки се на известие на частната компания, снимала изображенията.



Русия е струпала съществени сили северно, източно и южно от Украйна. Тя неведнъж отхвърли, че има намерение да нахлуе в Украйна, само че организира огромни военни учения в Беларус.



Базираната в Съединени американски щати компания " Максар текнолъджис ", която следи скупчването на съветските сили от седмици, заяви през днешния ден, че фотосите от неделя и през вчерашния ден демонстрират забележителна нова активност в Беларус, анексирания Крим и Западна Русия.



Тази информация не е доказана пред Ройтерс от самостоятелни източници.

" Максар " уточни, че Русия е разположила на предни позиции нови военни елементи, щурмови хеликоптери и самолети, както и изтребители-бомбардировачи. На фотосите се вижда и по какъв начин голям брой сухопътни войскови формирования от към този момент съществуващи гарнизони се причисляват към боен ескорт дружно с други бойни подразделения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР