Руското министерство на отбраната заяви, без да приведе обаче доказателства,

...
Руското министерство на отбраната заяви, без да приведе обаче доказателства,
Коментари Харесай

Русия: Украйна възнамерява да взриви експериментален ядрен реактор в Харков

Руското министерство на защитата съобщи, без да приведе обаче доказателства, че украински бойци от батальона "Азов " възнамеряват да взривят пробен нуклеарен реактор в Харковския физико-технически институт и да обвинят Русия , че е нанесла ракетен удар по него, съобщи Асошиейтед прес.

Вчера в Харков са пристигнали задгранични публицисти, които да отразят последствията от провокацията и да обвинят Русия в причиняване на екологична злополука, сподели министерството, представено от ТАСС.

Пентагонът отхвърли да разяснява съветското изказване.

"Нямам какво да кажа по отношение на " (това), сподели представител на министерството на защитата на Съединени американски щати в отговор на питане от ТАСС.

Междувременно генералният щаб на украинските въоръжени сили сподели, че Русия се готви да щурмува Киев, съобщи ДПА.

В бюлетина, оповестено рано тази заран, написа, че задачата на съветските военни е да поемат цялостен надзор върху градовете Ирпин и Буча, северозападно от украинската столица. Руските въоръжени сили също по този начин "се пробват да си обезпечат тактическо преимущество, като доближат източните околности на Киев през Броварски и Бориспилски регион ", твърди украинският общоприет щаб.

"Доста огромно количество съветска (военна) техника и бойци са съсредоточени на подстъпите към Киев ", съобщи по малкия екран Вадим Денисенко, консултант в министерството на вътрешните работи на Украйна. "Разбираме, че борбата за Киев е основна борба, (която ще бъде водена) през идващите дни ", добави той.

Руската войска е засилила обстрела на редица украински градове в централната, северната и южната част на страната, съобщи Олексий Арестович, консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски, представен от Асошиейтед прес.

"Последната вълна от ракетни удари пристигна с рухването на нощта ", сподели Арестович по украинска телевизия.

Той посочи, че на тежък обстрел са подложени Киев, Чернигов на север, Николаев на юг и Харков.

Ситуацията в три покрайнини на украинската столица - Буча, Гостомел и Ирпин, напъните за изтегляне на локални поданици откъдето през вчерашния ден се провалиха - е пагубна, сподели Арестович. Той увери, че украинските управляващи вършат всичко по силите си, с цел да бъде обновена евакуацията.

Телевизионната кула в Харков е била развалена при съветски обстрел, оповестиха по-рано представители на управляващите във втория по величина украински град.

Арестович сподели, че украинските сили отблъскват съветска офанзива против Харков.

Всички региони на Чернигов са подложени на обстрел, обявиха представители на локалните управляващи.

Заради пукотевица през вчерашния ден се провали плануваната евакуация на цивилни от южния град Мариупол и от Волноваха на изток, отбелязва АП.

А президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува западните водачи за неналичието на реакция към опасност на Русия за офанзива против украинската военна промишленост, съобщи ДПА.

"Помислете за възприятието за безотговорност на нашествениците ", сподели Зеленски във видео, оповестено на профила му в "Телеграм ".

"Не съм чул реакция от нито един международен водач през днешния ден... нито дума, все едно западните водачи тази нощ са се стопили ", добави той.

Вчера Русия разгласи, че силите ѝ имат намерение да нанесат удари против украинската военна промишленост с високоточни оръжия.

Зеленски сподели, че стотици чиновници работят в тези фабрики, които се намират в градове, и покрай тях живеят стотици хиляди хора.

"Дързостта на агресора е явен сигнал към Запада, че глобите, наложени против Русия, са незадоволителни ", съобщи украинският президент.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР