Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е извършила най-голямата

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е извършила най-голямата
Коментари Харесай

Киев отрeчe да стои зад най-голямата атака с дронове срещу Москва и прогнозира нови удари

Руското министерство на защитата заяви, че Украйна е направила най-голямата си офанзива с безпилотни летателни апарати против Москва, само че че противовъздушната защита е унищожила всичките осем дрона. Атакувани са били жилищни здания.

"...по отношение на офанзивите: несъмнено, че на драго сърце следим и предвиждаме увеличение на броя на нападенията. Но, несъмнено, нямаме директно отношение към това ", съобщи Михайло Подоляк, съветникът на президента на Украйна Володимир Зеленски, в предаването " Закуска " в ЮТюб.

Нападенията с безпилотни летателни апарати надълбоко в територията на Русия се ускориха през последните седмици, като бяха нанесени удари по петролопроводи и даже по Кремъл по-рано този месец. Москва упрекна за тези офанзиви Украйна, а Киев ги отриче. В същото време  в. " Ню Йорк Таймс " заяви, че американското разузнаване счита, че Киев стои зад офанзивата против Кремъл, показва Ройтерс.

Отбелязването на добре свършена работа от съветската Противовъздушна отбрана обаче не дава отговор на въпроси като тези по какъв начин - в случай че Украйна провежда тези офанзиви - Киев съумява да организира комплицирани логистични интервенции по доставка на дронове на съветска територи я, обезпечаване на стартова площадка, наземен надзор на машините и то без да попадне в погледа на някоя от съветските специфични служби, отбелязва Ройтерс.

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че са били ранени двама души, единият от които е настанен в болница. Няма смъртни случаи. Летищата в Москва остават отворени. Хора, живеещи в югозападната част от съветската столица, оповестиха, че са чули мощни гърмежи преди зазоряване, след което усетили миризма на бензин. Местни поданици снимали свален дрон и кълбо пушек, издигащо се над хоризонта на Москва.

Руското министерство на защитата сподели, че специфични електронни технологии за противопоставяне на безпилотни летателни апарати са били употребявани за отклонение на три от украинските безпилотни летателни апарати, до момента в който други пет са били свалени.

Руски медии оповестиха, че са нанесени вреди покрай Ленински проспект и до летище Внуково. Руската страна малкия екран отрази нападенията, само че без да се стопира в детайли на тях.

Не е ясно по какъв начин ще реагира съветският президент Владимир Путин на нападението против Москва, с което войната в Украйна доближи столицата на най-голямата нуклеарна мощ в света.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР