Руското министерство на отбраната съобщи, че руските въоръжени сили са

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че руските въоръжени сили са
Коментари Харесай

Ройтерс: Руски войски са превзели Херсон, целят се в Харков и Житомир

Руското министерство на защитата заяви, че съветските въоръжени сили са завладяли южния украински град Херсон, съобщи организация РИА „ Новости “.

Информацията е доказана от губернатора на региона, добавя Ройтерс.

Харков и Житомир са били главните цели на съветските бомбардировки през миналата нощ, оповестяват украински медии.

Белоруските войски са приведени в бойна подготвеност и се концентрират в региона на границата с Украйна, заяви украинското министерство на защитата. Украинското външно министерство чака нахлуване над страната от Беларус, излиза наяве от пост в обществените медии.

По данни на украинското министерство на вътрешните работи в Житомир, на към 140 километра от Киев, са починали 2-ма души, 16 са ранени. От мазетата на порутени частни къщи са избавени са 12 души, в това число 6 деца. По-рано бе обявено, че при при въздушни удари са починали 4 души и има разрушени жилищни здания.

В Харков е нанесен удар по постройката на Главното полицейско ръководство на Харковска област. Покривът на постройката гори. По-рано бе обявено, че във втория по величина украински град Харков е бил опустошен военномедицински център, както и че съветски десантчици са атакували болница в града, заяви армията на Украйна. В Харков има минимум 21 жертви и над 100 ранени.

От Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна оповестяват, че съветската войска продължава да прави опити за завладяването на столицата Киев и за блокада на Мариупол. Кметът на Мариупол Вадим Бойченко заяви за над 100 ранени цивилни жители.

В Бородянка, на 50 километра от Киев, са бомбардирани жилищни здания, сподели зам.-външния министър на Украйна Емине Джепар, представен от БНР.

В послание към украинците министърът на защитата Алексей Резников съобщи, че естеството на събитията се трансформира. „ Руските окупатори се пробват по някакъв метод да запазят боеспособността на своите елементи “, сподели той, представен от украински медии. Той добави, че в Русия родственици на пандизчиите и починалите излизат на митинг.

Очаква се през днешния ден да продължат договарянията сред украинската и съветската страна за неотложно преустановяване на огъня. „ Трябва да спрем агресора Русия допустимо най-скоро “, е призовал украинският президент Володимир Зеленски в телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Двамата са разискали водещата роля на Вашингтон по отношение на глобите против Русия и отбранителната помощ за Украйна, написа Зеленски в Twitter. Президентът Байдън е подчертал помощта на Съединените щати за Украйна, в това число настоящите доставки в поддръжка на сигурността, икономическата поддръжка и филантропична помощ.

Следващата седмица стартират чуванията в следствието на съветската инвазия в Украйна, заяви Главният прокурор към Международния углавен съд в Хага Карим Хан. Разследването е за закононарушения против човечеството.

Големи петролни компании, като ExxonMobil и OMV оповестиха, че изтеглят бизнеса си от Русия. Европейският съюз ще изключи 7 съветски банки от интернационалната информационна система SWIFT, измежду тях и ВТБ, само че не и най-голямата Сбербанк.

Въпреки това, вследствие на въведените до този миг наказания, на европейската дъщерна компания на Сбербанк със седалище във Виена и представителства в Хърватия, Словения, Чехия и Унгария е неразрешено да прави всякаква активност и тя е изправена пред банкрут. Тази заран Сбербанк разгласи, че напуща европейския пазар. А съветската централна банка заяви тази заран, че московската борса още веднъж не е отворила.

27-те членки на Европейски Съюз дадоха единодушието си за прекъсването на излъчването на съветските пропагандни медии Russia today и Спутник в Европейски Съюз.

Три милиарда $ финансова помощ за Украйна приготвя Световната банка. 350 милиона $ ще бъдат предоставени евентуално още този седмица, за стабилизирането на държавния бюджет, разгласи шефът на Световната банка Дейвид Малпас.

И Международният валутен фонд (МВФ) обмисля даването на кредитна линия в размер на 2.2 милиарда $ за Киев, излиза наяве от известие на ръководещия шеф Кристалина Георгиева. Ръководителите на Световната банка и Международния валутен фонд предизвестиха в взаимно изказване, че съветската инвазия в Украйна ще има последствия за възобновяване на международната стопанска система.

Заради ескалацията на напрежението в Украйна цените на петрола и газа на международните пазари записаха растеж, а страните-членки на Международна организация по енергетика се договориха за отблокиране на 60 млн. барела нефт от незабавните си запаси.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР