Руското министерство на отбраната съобщи, че изтребителната авиация е участвала

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че изтребителната авиация е участвала
Коментари Харесай

Москва: По време на прекъсването на работата на летище Пулково са проведени учения на ПВО

Руското министерство на защитата заяви, че изтребителната авиация е взела участие в учения във въздушното пространство на Западна Русия. Информацията пристигна, откакто по-рано през днешния ден летище Пулково в Санкт Петербург беше насила да спре да приема полети за час, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Руските информационни организации цитираха изказване на военното ведомство, в което се показва, че са извършени взаимни учения на военните и гражданските въздухоплавателни служби.

" На 28 февруари дежурните сили на Западната зона за отговорност за противовъздушна защита (ПВО) организираха подготовка за взаимоотношение с гражданските органи за ръководство на въздушното придвижване. По време на учението дежурните сили за Противовъздушна отбрана отработиха дейности за разкриване, прехващане и идентификация на хипотетична цел -  извършител (на въздушното пространство - бел. ред), а също и за взаимоотношение със службите за незабавна помощ и силовите ведомства при пораждане на изключителна обстановка ", заяви министерството, представено от ТАСС.

Оттам подчертаха, че практическата част от тренировката е включвала и повдигането на изтребители от състава на дежурните сили за Противовъздушна отбрана на Западния боен окръг на Русия, които са направили полети за отработване на прехващане и идентификация на условна цел извършител.

По-рано през днешния ден управляващите във втория по величина съветски град оповестиха в формалния си канал в обществената мрежа Телеграм, че всички полети от и за летище Пулково са били спрени до 12:00 ч. локално време (09:00 ч. по Гринуич), без да посочат съответна причина. Според непотвърдена информация в локални медии в региона е бил видян неидентифициран обект, сходен на дрон.

Впоследствие съветските информационни организации предадоха, че в 12:00 ч. локално време полетите са обновени и че въведеното краткотрайно затваряне на въздушното пространство в радиус 200 километра от Пулково е било анулирано.

Учението не беше оповестено авансово и стана причина за пренасочване на полети и за смяна на разписанията на въздушните превозвачи за остатъка от деня, отбелязва Ройтерс.

Данни от профилирания уебсайт " Флайт Радар 24 " (FlightRadar 24) демонстрираха, че редица самолети, изпълняващи вътрешни полети до Санкт Петербург, са се върнали назад към летищата, от които са изхвърчали. Затварянето на въздушното пространство засегна и полетите към съветския анклав Калининград, защото самолетите, летящи към него, би трябвало наложително да прелетят над Санкт Петербург.

Към 12:00 ч. локално време полетите от и за Санкт Петербург бяха обновени. На брифинг за медиите след подновяването им представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява аргументите за едночасовото им спиране, само че уточни, че президентът Владимир Путин е бил изцяло осведомен за обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР