Руското министерство на отбраната съобщава, че е предотвратило голяма украинска

...
Руското министерство на отбраната съобщава, че е предотвратило голяма украинска
Коментари Харесай

Москва отново твърди, че е нападната с дронове - часове след като извърши нова атака в Украйна

Руското министерство на защитата оповестява, че е предотвратило огромна украинска офанзива с дронове. То твърди, че минимум 20 дрона са били свалени над съветски райони, в това число над столицата Москва.

Според длъжностни лица дроновете са били свалени още над районите Тула, Калуга и Брянск. Един човек е бил ранен в Тула, когато дрон се е блъснал в жилищна постройка, показва съветският губернатор на района Алексей Дюмин.

Съобщението на съветското военно министерство идва по-малко от ден, откакто съветските сили нанесоха най-мащабния удар с дронове против Украйна от началото на войната. Украински военни оповестиха, че против територията им са изстреляли 75 безпилотни самолета " Шахед ", които са били ориентирани основно към столицата Киев. Противовъздушната защитата е съумяла да смъкна 74 от тях.

През нощта са изстреляни и още дронове против Украйна. Военновъздушните сили споделят, че са унищожили 8 от общо 9 други безпилотни самолети, прихванати през нощта. Няма известия за потърпевши.

Снимки обаче демонстрират, че един от дроновете е паднал върху детска площадка. Няколко здания са развалени, а към 17 000 души са останали без електричество.

От седмици Киев предизвестява, че с настъпването на зимата Москва ще се насочи към офанзиви против сериозна инфраструктура, както направи предходната година.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР