Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че подготвя ядрена провокация

...
Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че подготвя ядрена провокация
Коментари Харесай

Русия заподозря Украйна, че подготвя ядрена провокация - Свят

Руското министерство на защитата упрекна Украйна, че приготвя нуклеарна провокация в зоната на военните дейности в навечерието на специфичната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да може Москва да бъде упрекната в хипотетично нарушение на отговорностите си по Конвенцията за нуклеарна сигурност, съобщи ДПА.

Според съветското военно ведомство Киев има намерение да упрекна Русия за разхвърлян обстрел против украински нуклеарни уреди и за последвалото радиоактивно замърсяване на околната среда.

Министерството твърди, че няколко контейнера с радиоактивни субстанции са били доставени в Украйна от територията на неназована европейска страна, с цел да се заобиколят митническите инспекции и че те ще бъдат употребявани за инсцениране на локално замърсяване на региона наоколо до едно от радиационно рисковите уреди, следени от Киев.

На фона на следващата ескалация на спора държавното управление на американския президент Джо Байдън възнамерява да наложи нови ограничения за надзор върху износа на Русия, които ще обиден енергийния ѝ бранш, както и военно-промишления ѝ комплекс, заяви организация " Блумбърг ", като се базира на свои източници, съобщи Ройтерс.

Очаква се ограничаващите ограничения да обиден " отбранителния и енергийния бранш на Русия, финансови институции и редица физически лица ". Освен това се готвят и нови ограничения за възпрепятстване на опитите на трети страни да заобиколят режима на наказания и да дават помощ на Москва.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР