Руското министерство на отбраната обвини британския военен министър Майкъл Фалън

...
Руското министерство на отбраната обвини британския военен министър Майкъл Фалън
Коментари Харесай

Москва към Лондон: Новият ви самолетоносач е като пчелен кошер

Руското министерство на защитата упрекна английския боен министър Майкъл Фалън в непознаване на военноморската просвета.

Представителят на Министерството на защитата на Федерацията генерал-майор Игор Конашенков предложи на английския кралски флот "да не показва хубостта " на своя "прехвален " самолетоносач на разстояние по-малко от няколкостотин благи от своя "далечен родственик " съветския му другар "Адмирал Кузнецов ".

Конашенков, представен от ТАСС, назова "самохвални " думите на Фалън за "красотата " на новия английски военен транспортен съд "Кралица Елизабет " и за неговото предимство над съветския "Адмирал Кузнецов ".





Екзалтираните изказвания на шефа на английското военно ведомство по отношение на превъзходството и външната хубост на новия им самолетоносач показват искрено непознаване от негова страна на военноморската просвета. И на първо място - значителното разграничение сред "авиохангар ", какъвто е английският самолетоносач от една страна и самолетоносач-крайцер "проект 1143.5 ", какъвто е "Адмирал Кузнецов " - от друга ", изясни съветският военачалник.

Също като от пчелен кошер, английският самолетоносач е кадърен само да изпуска от утробата си самолети, намирайки се в компактно обграждане от рой защитаващи го бойни кораби и подводници, означи Конашенков.



За разлика от английския самолетоносач "Адмирал Кузнецов " е оборудван със зенитно, срещу подводници и най-важното - противокорабно ракетно въоръжение "Гранит ". В този смисъл "Кралица Елизабет " е комфортна морска цел. Затова му се предлага по-голяма отдалеченост от морските ни сили, посочи още съветският военачалник.

По-рано в изявление за вестник "Телеграф " министърът на защитата на Англия Майкъл Фалън съобщи, че руснаците ще следят най-големия транспортен съд на кралския военноморски флот на Англия - самолетоносача "Кралица Елизабет "- със злоба и удивление.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР