Руското министерство на отбраната коментира многобройните съобщения за пробив на

...
Руското министерство на отбраната коментира многобройните съобщения за пробив на
Коментари Харесай

Кремъл: Няма украинско настъпление и пробив на фронта

Руското министерство на защитата разяснява многочислените известия за пробив на съветската защита в няколко сектора на фронтовата линия, които се популяризират в телеграм канали през последните няколко часа, заяви Би Би Си.

 

Руското министерство на защитата разяснява многочислените известия за пробив на съветската защита в няколко сектора на фронтовата линия, които се популяризират в провокативните телеграмни канали през последните няколко часа.

 

" Разпространените от обособени телеграм канали изказвания за възникването на " пробиви в защитата " в разнообразни сектори на линията на прикосновение са погрешни ", съобщи министерството в известие, оповестено в канала му в " Телеграм ".

 

След това военните дават лист на регионите, в които съгласно Министерството на защитата или няма дейни бойни дейности, или съветските войски водят сполучливи боеве.

 

По-рано създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че украинските въоръжени сили са пробили защитата по фланговете край Бахмут. Тази информация беше доказана и от украинските военни.

В последния отчет на съветското министерство на защитата за обстановката в Бахмут обаче се споделя, че " три опита на съперника да организира разузнаване в посока Донецк са били осуетени, а осем офанзиви на ВСУ против съветските позиции са били сполучливо отблъснати.

 

" Щурмовите елементи не престават да освобождават западната част на Артемовск (както съветските управляващи назовават Бахмут - бел. ред.) с поддръжката на авиацията и артилерията.

 

В отчета на Министерството на защитата не се загатва за ролята и дейностите на ЧВК " Вагнер ".

 

В подтекста на военните дейности Би Би Си не може да удостовери достоверността на изказванията на формалните органи на воюващите страни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР