Руското министерство на отбраната днес съобщи, че силите му са

...
Руското министерство на отбраната днес съобщи, че силите му са
Коментари Харесай

Русия твърди, че отблъснала атаки в три области

Руското министерство на защитата през днешния ден заяви, че силите му са отблъснали опитите на украинските войски за предприемане на нахлуване в Донецка, Херсонска и Николаевска област и са предизвикали обилни загуби на врага, съобщи Ройтерс.

Информацията от бойното поле за момента не може да бъде тествана, отбелязва организацията.

Русия сподели също, че продължава въздушните удари по военни цели и обекти от енергийната инфраструктура в Украйна, като употребява далекобойни оръжия с точно ориентиране.

Украйна пък упрекна съветската войска в нови офанзиви против цивилен обекти в южната част на страната, съобщи ДПА.

Заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко заяви в " Телеграм ", че единствено град Никопол е бил изумен от повече от 30 снаряда. Ранени са шестима души, нанесени са вреди на над 20 къщи и няколко далекопровода, добави той.

ДПА отбелязва, че тази информация не може да бъде тествана от самостоятелни източници.

Същевременно военният шеф на Донецка област Павло Кириленко заяви през днешния ден за един умрял и трима ранени в град Бахмут.

Украинското министерство на защитата разгласява в " Туитър " видео, за което твърди, че демонстрира обстановката покрай Бахмут. Според министерството в клипа са снимани предните линии на украинската пехота, които бяха подложени на масиран съветски обстрел в течение на месеци.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР