Синът на Даниел Притчет беше един от петимата мъже, убити

...
Синът на Даниел Притчет беше един от петимата мъже, убити
Коментари Харесай

Майка на жертвата на срутването на кран в Келоуна на мисия за създаване на мемориал с помощта на кънтри звездата

Синът на Даниел Притчет беше един от петимата мъже, убити в центъра на Келоуна преди съвсем три години, когато разглобяван кран се срути на земята в един от най-значимите трудови злополуки, които градът в миналото е виждал.

Нейният наследник Кейлън Вилнес, както и гибелта на Джаред Зук, Брад Завислак, Патрик Стемър и Ерик Стемър на 12 юли 2021 година смаяха общността. В идващите дни на строителната площадка беше повдигнат спонтанен мемориал.

Натрупаха се цветя, бележки и снимки  и Притчет сподели, че тя и други са намерили разтуха, като си спомнят за своите близки там. За страдание търпя малко.

„ Помолиха ни да го свалим и това беше опустошително за нас и фамилиите “, сподели тя.

„ Както е сега, няма къде като фамилии да отидем да скърбим или просто да размишляваме... Чувстваме, че е значимо да има място, където да си спомним нашите мъже, които не са се прибрали у дома този ден. Това е покруса. Важно е да има място за запомняне. ”

В последна сметка те ще имат това място. Градът подари парче земя, което в последна сметка ще бъде дом на мемориал на мъжете, които бяха убити оня ден, и в този момент Притчет чака общността да помогне за задвижването на нещата.

Необходими са обаче повече пари да бъдат събрани, с цел да довършат работата, а Притчет управлява работата с старания за набиране на средства, които биха могли за първи път да внесат малко лекост в някои от най-мрачните й дни.

Извънредни вести от Канада и целия свят, изпратени до вашия имейл, както се случва.

„ Набираме средства от известно време, само че сега нямаме задоволително, с цел да създадем първа копка “, сподели тя.

Тя се причисли към това, което тя назовава своя Kitimat връзка, с цел да получи свършената работа. Тя и нейният братовчед, звездата на канадската кънтри музика Арън Притчет израснаха в северната част на пр.н.е. град и той ще изнесе концерт на 19 май, с цел да събере малко средства за плана.

Те търсеха място, когато се сетиха за Джейсън Паркс, който също познаваха от израстването в Китимат. Паркес, винопроизводителят и музикантът зад местоположения като Hatch и Crown и Thieves обмисли какво е налично.

Той разбра, че мястото му е прекомерно малко, тъй че се насочил към нещо по-голямо.

“ Говорейки с Арън, желаеме хората да отпразнуват това “, сподели Паркс в изявление предишния месец.

„ Искаме хората да имат позитивна сила за нещо, което е доста красиво. За фамилиите и за всички, които това засегна в общността. “

Тогава те се свързаха с Крис Харгрейв, който предложи мястото си, Revelry Food and Music Hub, гратис.

„ Веднага ни се стори вярно, разбирате ли, местоположението ни до центъра и когато това се случи, ние бяхме в близост и просто се почувствахме като идеалния дом за него, тъй че беше много елементарно за нас, когато Джейсън донесе това в нас, ” сподели Харгрейв.

Бендата на Паркс ще стартира за Арън Причет, а Харгрейв ще бъде хазаин на цялото събитие. Събраните средства ще бъдат употребявани за мемориала на общността.

Щедростта е нещо, за което Даниел Притчет е необикновено признателна.

„ Те бяха необикновено великодушни и благи “, сподели тя.

Сега идната работа е продажбата на билети за събитието на 19 май. Досега Притчет сподели, че има единствено 71 продадени билета, само че се надяват да продадат повече и да съберат хиляди долари, а са нужни още.

Мемориалът Rise ще бъде издигнат в парка Knowles Heritage Park, с цел да го означи изгубените животи в тази злополука на работното място.

Събраните средства би трябвало да покрият разноските за създаване и поддръжка на обекта.

Ще се организира спокоен търг, който включва доста скъпи награди, в това число частна Барбекю в задния двор с Арън Притчет.
Обикновен вход за главен етаж $60. VIP преживяването на балкона, в това число безвъзмездни закуски и среща преди събитието с Арън Причет $149.

RCMP предложи на прокуратурата на Британска Колумбия да повдигне обвиняване за незаконна немарливост при сриването на крана. RCMP към момента не разкрива против кого би трябвало да бъдат повдигнати обвинявания.

WorkSafeBC завърши следствието си предишния май, само че не е разгласило констатациите си.

 

 

 

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР