Руското министерство на финансите планира да се вдигне минималната цена

...
Руското министерство на финансите планира да се вдигне минималната цена
Коментари Харесай

Посегнаха на най-милото за руснаците: Вдигат цената на водката

Руското министерство на финансите възнамерява да се вдигне минималната цена на дребно на най-любимата напитка на братушките - водката . Плановете са най-евтината водка да коства 261 рубли (около 6 лева) за 0,5 литра от 2022 година Конякът също ще нарастне - минимална цена от 480(11 лева) за половин литър. 

Властите в страната подчертаха, че " цените на алкохола са въпрос на икономическа жизненост ".

По този метод се възнамерява минималната цена на дребно за водка да бъде увеличена със 7,4% от сегашните 243 рубли, а за със 7,6% при 446 рубли в този момент.

Освен това, минималната цена на дребно за ракията се предлага да бъде увеличена от 324 рубли на 348 рубли (около 8 лева).

Поскъпването ще засегне и цената на едро на спиртните питиета. От няколко години се обмисля опцията за въвеждане и на минимална цена на дребно за другите категории виновност .

В Русия обаче има все по-задълбочаващ се проблем с потреблението на подправен алкохол. Домашно приготвените спиртни питиета и домашен артикули, съдържащи алкохол, са известни в целия някогашен Съветски съюз като евтина опция на общоприетите марки. 

Тяхната потреблението обаче води до огромен брой смъртни случаи. Основните им потребители са хора, които са в тежко обществено състояние .
През 2016 година д есетки хора умряха в сибирския град Иркутск, откакто пиха есенция за баня , съдържаща метанол - токсично вещество, употребявано в антифриза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР