Руското издание на Радио Свобода днес се пита дали Русия

...
Руското издание на Радио Свобода днес се пита дали Русия
Коментари Харесай

Радио Свобода: Отмениха ли денацификацията?

Руското издание на Радио " Свобода " през днешния ден се пита дали Русия се е отказала от настояването си за " денацификация " на Украйна. То не попада във вчерашно изявление на Дмитрий Песков, представителя на Кремъл за Ройтерс.

В него прессекретарят на президента Владимир Путин формулира съветските претенции към Украйна по този начин:
" Да приключи военните действия;да обезпечи неутралитет в Конституцията си и да се откаже да се причисли към " който и да е блок " ;да признае самопровъзгласилите се " Луганска национална република " и " Донецка национална република " за самостоятелни територии;да признае Крим за съветски ".https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/Дмитрий Песков 27 02 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Дмитрий Песков. Снимка АП/БТА

Реакциите в обществените мрежи, които " Свобода " обобщава, стигат до въпроса: " Отмениха ли денацификацията? "

Кстати, «денацификация» и «демилитаризация», а также смена режима незаметно исчезли из целей «операции»? Остались требования тупо отдать куски земли?
— Олег Пшеничный (@OlegPshenichny)

" Впрочем, " денацификацията " и " демилитаризацията ", а също промяната на режима неусетно изчезнаха от задачите на " интервенцията ". Останали са претенции жалко да се предадат части земя? ", написа в Туитър консуматор на име Олег Пшеничний.

Так доста кричали о геноциде русских, который мы должны остановить, о борьбе с фашистами, о мировой угрозе ядерной войны - а теперь оказалось, что Путину нужно, чтобы Украина признала Крым и не вступала ни в какие союзы.
Вот тебе и денацификация.
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
" Толкова доста крещяха за геноцида над руснаците, който ние би трябвало да спрем, за битката с фашистите, за международната опасност с нуклеарна война, а в този момент се оказа, че на Путин му би трябвало Украйна да признае Крим и де на встъпва в никакви съюзи. Ето ти и денацификация ", написа в същата обществена мрежа Кира Ярмиш, говорителка на хвърления в пандиза опозиционен водач Алексей Навални.

" 1. Това е забележителна стъпка, наподобява първият сериозен опит на Москва да резервира лицето и да излезе от спора.

2. Обърнете особено внимание на обстоятелството, че " денацификацията " е изчезнала някъде. Руската федерация към този момент не е срещу " нацистите " да останат на власт, стига да признаят Крим/Донецк/Луганск и да заявят в конституцията, че няма да се причислят към НАТО. За Донецк/Луганск в какви граници не се споделя, само че, несъмнено, ще се опитат да изискат в рамките на районите.

3. Преразказът в съветския източник – цитирах ТАСС – пропуща следното изречение в изявлението за Ройтерс:

„ Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще го приключим. Но главното е Украйна да приключи военните си дейности. Те би трябвало да спрат военните си дейности и тогава никой няма да стреля “, сподели той (Песков - б.р.).

Искането за прекъсване на съпротивата преди всичко е, несъмнено, безумно и торпилира всичко останало, само че не и фактът, че е съществено замислено, може би просто като „ мост “ към предходната изразителност на Путин.

4. Очаквам, че в случай че украинската страна тръгне в посока на такова съглашение, Русия също ще упорства за унищожаване на глобите от страна на Запада под една или друга форма.

5. Струва ми се, че Зеленски сега няма мандат от хората да реализира съглашение в тази форма. Не съм сигурен дали това е положително или неприятно, само че съгласно мене няма да има съглашение. Интересно е мнението на украинците.

6. Не съм сигурен дали тази интродукция би трябвало да се приема като знак, че съветската войска в действителност се оправя много зле. Не желая да прибързвам с оптимизъм в тази посока, само че тези думи съдържат някакъв намек в тази посока, коства ми се ".

А ето какво е написал в " Телеграм " Леонид Волков, началник на щаба на Навални:

Две седмици пагубна, безумна, незаконна война. Какво стана с настояванията на Путин, поради които сякаш стартира тази война?

„ Единният народ “ и отричането на правото на битие на Украйна бяха зачеркнати.

" Денацификацията " (каквото и да значи тази дума) беше зачеркната.

" Демилитаризацията " - зачеркната.

---- Вие се намирате тук:

Признаването на " ДНР " и " ЛНР " към момента остава.

Признаването на анексията на Крим към момента остава.

Отказът за присъединение към НАТО (което не е и било обсъждано) към момента остава.

Прогноза. Още две седмици безсмислени бомбардировки на мирни градове, още две седмици тъпкане на място в калната земя, още две седмици изгорени колони с омоновци - и " настояванията " на Путин ще наподобяват по този начин: " връщане към Минските съглашения и опазване на статуквото в Крим ".

Пропагандата някак си ще се измъкне, само че тя знае по какъв начин: „ е, задоволително сме ги демилитаризирали, няма повече опасност за Донбас от укронацистите... нещо сходно. След това ще стартира мъчителен пазарлък с целия свят по отношение на периодите за унищожаване на санкциите; От Путин ще се желае да върне освен " ЛДНР ", само че и Крим, а той ще се зъби и ще се извърта ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР