Руското и турското министерства на финансите подписаха споразумение за трансфери

...
Руското и турското министерства на финансите подписаха споразумение за трансфери
Коментари Харесай

Русия и Турция се договориха за плащания в национални валути

Руското и турското министерства на финансите подписаха съглашение за прехвърляния и заплащания в национални валути, заяви съветското Министерство на финансите.
Както е маркирано в известието, документът е ориентиран към " разширение и подсилване на междубанковото съдействие, както и към обезпечаване на непрекъснати заплащания сред икономически субекти на двете страни ".
От съветска страна съглашението беше подписано от първия вицепремиер - министърът на финансите Антон Силуанов, а от турска страна – от министъра на финансите и хазната Берат Албайрак.
Основната цел, съгласно Министерството на финансите, е нарастване и еволюционен преход към потреблението на рублата и лирата в заплащания сред Русия и Турция, основаване на подобаваща инфраструктура на финансовия пазар и повишение на привлекателността на националната валута за фирмите.
За да се увеличи равнището на ликвидност, ще бъдат създадени принадлежности за издаване на дългови скъпи бумаги на пазарите на двете страни.
" Подписването на съглашението е значима стъпка за по-нататъшното разширение и развиване на взаимноизгодно и заслужено комерсиално и икономическо съдействие сред Русия и Турция ", се споделя в изказването.
В края на 2018 година търговията сред Русия и Турция е повишена с 16%, достигайки 25,5 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР