Руското делово издание РБК пише, че търгът за проектиране, доставчик

...
Руското делово издание РБК пише, че търгът за проектиране, доставчик
Коментари Харесай

Търгът за българската част от Турски поток е нагласен според руско издание

Руското делово издание РБК написа, че търгът за планиране, снабдител на тръби и реализатор на градежа на българската част на " Турски поток " е нагласен.
Въпреки че официално търгът още не е завършил, към този момент имало явен победител, написа money.bg.

Според изданието поръчката ще бъде извоювана от " Тръбна металургична компания " (ТМК) на Дмитрий Пумпянски.

Стойността на построяването на 484 километра газпровод от границата на Бъглария с Турция до тази със Сърбия ще бъде към 1.4 милиарда евро.

Според два източника на изданието, " планът би трябвало да се осъществя с интензивен ритъм, защото в Сърбия работата към този момент е в разгара си ".
Според различен източник ТМК ще достави 300 хиляди тона тръби и към този момент води договаряния с австрийската " Щрабаг " за построяването.

От съветската компания декларират, че ще вземат участие в търга, който " Булгартрансгаз " ще разгласи и изчаква решението за неговото обновяване. Вчера пък стана ясно, че свързваната с Христо Ковачки " Атоменергоремонт " е отдръпнала жалбата си.

Проектът в Сърбия се осъществя от " Газстройпром ". В България обаче " Газпром " реши да избере друга компания, с цел да се съобрази с разпоредбите на Брюксел, поради които беше спрян и " Южен поток ". Тогава колосът записа загуби в размер на 800 милиона евро. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР