Руското държавно обвинение поиска от московски съд 13 години лишаване

...
Руското държавно обвинение поиска от московски съд 13 години лишаване
Коментари Харесай

Руската прокуратура иска Навални да бъде вкаран в строг тъмничен затвор за 13 години

Руското държавно обвиняване изиска от московски съд 13 години отнемане от независимост и санкция от 1,2 милиона рубли за опозиционера Алексей Навални по дело за машинация и засегнатост на съда, предадоха информационните организации.

Прокурорът Надежда Тихонова назова виновността на Навални " напълно потвърдена ". Тя се базира на показанията на четирима пострадали, деветима очевидци и трима специалисти, заяви ТАСС.

Делото се гледа в наличието на многочислени публицисти на изнесени правосъдни съвещания в лагера , където опозиционерът излежава предходна присъда . Навални е упрекнат в машинация и пренебрежение към съда по време на развой за клюка против руски деец от Втората международна война. Според следствието той също така е злоупотребил с към 2,7 милиона рубли от дарения за неговия Фонд за битка с корупцията, приет в Русия за " екстремистка организация ".

Според прокурора изявленията на опозиционера по време на делото за клюка, разгласени от медиите, " са довели до голословен спад на престижа на правосъдната система ".

Освен това " Навални не се занимаваше с битка срещу корупцията, той единствено дискредитираше властта и умишлено вършеше закононарушения, движен от възприятието за личната си изключителност ", сподели Надежда Тихонова. Тя назова показанията на очевидците на отбраната неконкретни и субективни.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР