Руско издание съобщи, че високопоставените руски чиновници нямат право да

...
Руско издание съобщи, че високопоставените руски чиновници нямат право да
Коментари Харесай

Куриоз: Забраниха на държавните чиновници в Русия да подават оставка

Руско издание заяви, че високопоставените съветски служители нямат право да се отдръпват от постовете си по отношение на войната против Украйна.

В президентската администрация ще класифицират всяко предпочитание за оставка като изменничество, написа интернет изданието " Важные вести ", базирайки се на някогашен помощник на Федералната работа за сигурност (ФСБ) и на два други източника, близки на високопоставени държавни служители от администрацията на съветския президент.

От информацията излиза наяве, че мотивът е опитът на минимум двама съветски губернатори да подадат оставка.

От президентската администрация обаче освен са им забранили да го вършат, само че и въпросните държавни чиновници са били предизвестени, че постъпката им може да бъде считана за закононарушение, е споделил някогашният помощник на ФСБ. Той обаче не е прецизирал за губернаторите на кои съветски райони става въпрос.

Много съветски държавни служители реагираха на съветската инвазия в Украйна с искане за оставка, напомня „ Важные вести ". Сега излиза наяве, че в Кремъл сходно предпочитание се възприема като изменничество, а държавните чиновници са били призовани да " показват единение ". Забраната е неофициална, а подаването на оставка продължава да е допустимо по други аргументи – примерно поради болест или корупция, излиза наяве още от информацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР