Руско-българските отношения не зависят от колебанията на политическата конюнктура, страните

...
Руско-българските отношения не зависят от колебанията на политическата конюнктура, страните
Коментари Харесай

В навечерието на 3 март: Сергей Лавров с актуален коментар за отношенията Москва-София и важен икономически резултат

Руско-българските връзки не зависят от съмненията на политическата обстановка, страните са заинтересувани от развиването на градивно взаимоотношение, сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за българското сп. „ Международни връзки ”.  " България е значим сътрудник на Русия в Европа. За нас връзките със София са значими и не зависят от съмненията на политическата обстановка ”, акцентира първият посланик на Русия.

" Заинтересувани сме от тяхното по-нататъшно подсилване на правилото на взаимната полза и отчитане на ползите на другата страна”.
Освен това, уточни Лавров, „ за жалост през последните години разговорът ни не постоянно беше успешен”.
" Най-яркият образец е взетото решение от София под натиска на Вашингтон и Брюксел за отвод от строителството на стратегически значимия газопровод " Южен поток”, сподели съветският външен министър.
" Със удовлетворение установявам, че през днешния ден българските сътрудници демонстрират заинтригуваност от развиването на градивно взаимоотношение. И това дава резултати. Възобновен беше растежът на стокооборота – предходната година размерът му се усили с 24% до 3,45 милиарда долара”, означи дипломатът.
" Очаквам плануваното за есента XVI съвещание на двустранната междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо съдействие да помогне за консолидиране на позитивните трендове, да очертае перспективни посоки за взаимна работа”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР