Рускки дипломати спешно посетиха задържаната в САЩ гражданка на Русия

...
Рускки дипломати спешно посетиха задържаната в САЩ гражданка на Русия
Коментари Харесай

Руски дипломати: Ще настояваме и занапред Мария Бутина да бъде освободена

Рускки дипломати незабавно посетиха арестуваната в Съединени американски щати гражданка на Русия Мария Бутина след известието, че е трансферирана в пандиза в Александрия, щата Вирджиния.

Това се споделя в изказване, публикувано през днешния ден от посолството на Руската федерация в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. "Ще продължим да настояваме Мария да бъде освободена ", декларира посолството. До петък вечерта Бутина бе държана във вашингтонски затвор, припомня организацията. Бутина бе задържана във Вашингтон на 15 юли. Американски съд постанови тя да остане под стража до плануваното за 10 септември съвещание по делото против нея.

29-годишната рускиня е упрекната в скрит план с оглед дейности в интерес на непозната страна на американска територия. Според обвиняването се е пробвала да проникне в Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие и в други американски политически организации - както преди, по този начин и след избирането на Доналд Тръмп за президент. Тя отхвърля обвиняването, че е работила като съветски сътрудник.

Според съветската задача в Съединени американски щати се подхващат опити Мария Бутина да бъде "сломена посредством спомагателни унижения и психически напън ". В новия затвор тя ще бъде държана в единична килия, а в това време са й лишили "всички движимости, в това число книгите, кърпите, маратонките, тоалетните такъми ", настояват дипломатите.

"Очакваме правозащитните организации уверено да осъдят дейностите на управляващите на Съединени американски щати. Необходимо е да бъде спряно това безвластие ", декларират съветските представители. Те допълват, че по отношение на "неприемливите способи, употребявани по отношение на съветската гражданка ", ще сезират Държавния департамент във Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР