Според конституцията встъпването в длъжност на руския президент се извършва

...
Според конституцията встъпването в длъжност на руския президент се извършва
Коментари Харесай

Путин за пети път встъпва в длъжност като президент на Русия

Според конституцията встъпването в служба на съветския президент се прави шест години след встъпването в служба на предходния държавен глава или на 30-ия ден след оповестяването на резултатите от изборите от ЦИК. Всички церемонии по встъпване в служба на Путин от 2000 година насам са се провеждали в един и същи ден - 7 май.

Встъпването в служба обичайно стартира по обяд. Като цяло тя се вмества в границите на един час. Както означи президентският представител Дмитрий Песков, този път не се плануват основни промени в церемонията, само че тя ще се организира " с избрани нюанси ".

Президентът поставя клетва на тържествена гала в наличието на членовете на Съвета на федерацията, Държавната дума и съдиите от Конституционния съд.

Първоначално сюжетът е създаден за встъпването в служба на Борис Елцин през 1996 година

Оттогава няма основни промени, като се изключи мястото: Елцин встъпи в служба в Двореца на конгресите, след което за задачата се употребяват огромните зали на Големия кремълски замък.

Текстът на президентската клетва е избран от Конституцията: " Заклевам се, упражнявайки пълномощията на президент на Руската федерация, да почитам и пазя правата и свободите на индивида и жителя, да съблюдавам и пазя Конституцията на Руската федерация, да пазя суверенитета и независимостта, сигурността и целостта на страната и да послужвам правилно на народа ".

Президентът произнася тези думи с дясната си ръка върху Конституцията, след което ръководителят на Конституционния съд афишира, че президентът е встъпил в служба.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР