Руският зенитен ракетно-оръдеен комплекс Панцирь-С е идеално оръжие срещу масирани

...
Руският зенитен ракетно-оръдеен комплекс Панцирь-С е идеално оръжие срещу масирани
Коментари Харесай

National Interest посочи идеалното оръжие срещу атаки на дронове

Руският зенитен ракетно-оръдеен комплекс „ Панцирь-С ” е идеално оръжие против масирани офанзиви с потребление на безпилотни летателни апарати (БЛА), каквото Съединени американски щати нямат, написа изданието National Interest. Този комплекс, прочут под означението в НАТО SA-22 Greyhound, е правоприемник на системи за Противовъздушна отбрана като „ Шилка” и „ Тунгуска”. „ Панцир” е конфигуриран върху шаси на камион за по-голяма подвижност, носи 12 зенитни ракети и две сдвоени 30-мм оръдия с 1400 снаряда. По време на спора в Сирия тези комплекси не един път са поразявали разнообразни ракети и БЛА.

„ Панцир” в Сирия дълго време не привличаха вниманието на анализаторите и на публицистите, като да вземем за пример С-400, главно заради дребния им военен радиус от 20 км, написа NI. Те съставляват последна линия за защита в състава на Противовъздушна отбрана, като би трябвало да поемат ниско летящи самолети, вертолети, БЛА и ракети. Тази дарба придобива в модерни условия основно значение, отбелязва изданието.

САЩ не имат система като „ Панцир”, тъй като се смята, че всички закани от въздуха би трябвало да ги отстрани авиацията. Никога до в този момент не е обсъждан вид за прииждащо ято от дронове, написа създателят. Американски изтребители смъкнаха в Сирия няколко единични БЛА, само че цената на изразходваните ракети, гориво и авиационен запас хиляди пъти надвишават цената на дроновете. При това се чака офанзивите да станат надалеч по-мащабни, обобщава National Interest.

СПРАВКА БЛИЦ:

Време за реакция – 4-6 сек;
Разполага с оптично-електронна система за съпровождане;
Обстрелва цели със скорост до 3600 км/час на отдалеченост от 1 до 20 км;

Ракетно въоръжение:
Ракетите са двустепенни и свърхзвукови (1300 м/сек);
Взривно вещество на бойната част – 5,5 кг;

Оръдейно въоръжение:
Ефективна пукотевица – до 4 км;
Максимална скорострелност – над 80 изстрела/сек;
Маса на снаряда – 400 гр.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР