Руският заместник външен министър Сергей Рябков каза в сряда, че

...
Руският заместник външен министър Сергей Рябков каза в сряда, че
Коментари Харесай

И Рябков говори за висок риск от ядрен сблъсък

Руският заместител външен министър Сергей Рябков сподели в сряда, че рискът от нуклеарен конфликт е на най-високото си равнище от десетилетия , предупреждавайки, че Москва е в " де факто " открит спор с Вашингтон поради войната в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Отношенията сред Русия и Съединените щати, от дълго време обтегнати, се утежниха още повече след нахлуването на Русия в Украйна предходната година.

През февруари Москва се отдръпна от контракта за понижаване на нуклеарните оръжия  Нов СТАРТ с Вашингтон.
 Шойгу плаши света с нуклеарен конфликт
Шойгу плаши света с нуклеарен конфликт

Заради английските снаряди с обеднен уран за Украйна

Говорейки на събитие, озаглавено " Свят без Нов СТАРТ: какво следва ", Рябков сподели, че към този момент " няма въпрос " Русия да възвърне контракта , критикувайки това, което той назова " неприятелски курс " на Вашингтон по отношение на Москва.

" Не бих желал да се впусна в полемика за това дали вероятността от нуклеарен спор през днешния ден е висока, само че тя е по-висока от всичко, което сме имали през последните няколко десетилетия, дано го кажем по този начин ".

Рябков разяснява, че Русия е поела ангажимент да резервира света " сигурен и свободен " от опасността от нуклеарна война , само че добави по-късно, че бизнесът не може да продължи както нормално, като се има поради, че Москва в този момент е " във де факто положение на открит спор със Съединените щати ".
 Лондон успокоява за боеприпасите с уран: Няма нуклеарна ескалация
Лондон успокоява за боеприпасите с уран: Няма нуклеарна ескалация

Само Русия говорела за възходящи нуклеарни опасности

Една година след нахлуването в Украйна Кремъл неведнъж упреква Вашингтон, че взе участие директно в спора , като доставя оръжия на Киев, като в същото време показва войната като борба за самото оцеляване на Русия.

Както Съединените щати, по този начин и Русия - най-големите нуклеарни сили в света - обявиха, че нуклеарна война в никакъв случай не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води , само че спорът в Украйна породи страхове от директна борба със Запада.
 Русия предизвестява Съединени американски щати да не изпитват търпението ѝ
Русия предизвестява Съединени американски щати да не изпитват търпението ѝ

Москва заплаши с ответни дейности, в случай че Вашингтон продължи полетите с дронове над Черно море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР