Руският военно-транспортен самолет, превозващ зенитни ракети С-400 към Сърбия, който

...
Руският военно-транспортен самолет, превозващ зенитни ракети С-400 към Сърбия, който
Коментари Харесай

Прелетелият над България руски военен самолет е имал разрешение

Руският военно-транспортен аероплан, пренасящ зенитни ракети С-400 към Сърбия, който е прелетял над България, е имал съответно позволение, оповестиха от Министерството на външните работи.

След като в Министерство на външните работи е постъпила нота от съответната страна с молба за позволение за прехвръкване във въздушното ни пространство на военно-транспортен аероплан, Външното министерство е отправило питане до страната, която е крайна дестинация на полета, с цел да се удостовери крайният консуматор на транспортирания товар и задачата, за която ще бъде употребен.

От Министерство на външните работи прецизират, че на 22 октомври е било позволено прелитането на два военно-транспортни самолета с персонален състав, бойна техника и въоръжение, в това число ракетни комплекси С-400, по отношение на провеждането на военно обучение " Славянски щит " на територията на Сърбия.

На 30 октомври пък ведомството е получило съобщение, че са осъществени противоположните полети, свързани с извозването на участвалите в учението персонален състав, бойна техника и въоръжение от Сърбия през въздушното пространство на България към Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР