Руският външният министър Сергей Лавров е потвърдил готовността на Русия

...
Руският външният министър Сергей Лавров е потвърдил готовността на Русия
Коментари Харесай

Русия заяви намерение за съвместна работа със СЗО

Руският външният министър Сергей Лавров е удостоверил готовността на Русия да взе участие интензивно в работата на Световната здравна организация (СЗО), заяви " Интерфакс ".

В сряда по самодейност на съветската страна Лавров е провел телефонен диалог с генералния шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Това са съобщили от съветското външно министерство.

По време на диалога е била прегледана подготовката за 75-та сесия на Световната здравна асамблея.

" Лавров акцентира, че е належащо да се заобикалят политизирани решения, които могат да съставляват опасност за интернационалното съдействие в региона на опазването на здравето, да бъдат изпълнени със съществени разстройства в ефикасното взаимоотношение на страните членки със СЗО ", оповестяват от Министерство на външните работи.

Засегнато е било и положението на опазването на здравето в Украйна и Донбас.

" Руската страна даде съответни обстоятелства за аргументите за филантропичната рецесия, зародила вследствие на антиконституционния прелом от 2014 година и последвалата експанзия на режима в Киев против популацията на Донбас и цялостната обсада на републиките Донецк и Луганск. ", се споделя в изказването.

Лавров " разказа в детайли дейностите, подхванати всекидневно като част от специфична военна интервенция за облекчение на страданията на цивилното население и прикани СЗО да повлияе на режима в Киев, тъй че той да не пречи на осъществяването на ограниченията, препоръчани за това. предопределение. "

Ден преди този момент заместник-председателят на Държавната дума Пьотър Толстой сподели, че Министерството на външните работи е изпратило на Думата лист на споразуменията сред Руската федерация и интернационалните организации.

" Русия се отдръпна от Съвета на Европа, в този момент идната стъпка е да се отдръпна от СТО и СЗО, които подцениха всички отговорности към страната ни ", сподели Толстой.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР