Руският външен министър заяви, че Москва очаква иранското ядрено споразумение

...
Руският външен министър заяви, че Москва очаква иранското ядрено споразумение
Коментари Харесай

Лавров с критика към санкциите на ЕС срещу Иран

Руският външен министър съобщи, че Москва чака иранското нуклеарно съглашение да бъде избавено и осъди, като добави, че те могат да подкопаят сензитивните нуклеарни договаряния, оповестяват съветските медии.
" Очакваме, че ще бъде допустимо да се резервира Съвместният повсеместен проект за деяние ", сподели Лавров след диалози с иранския си сътрудник в Техеран, имайки поради нуклеарната договорка от 2015 година " Доколкото разбрахме, нашите сътрудници в Техеран показаха подготвеност неотложно да се придвижат в тази посока ", в случай че Вашингтон от своя страна съблюдава споразуменията, добави Лавров.
 Иран: Инцидентът в Натанз е „ нуклеарен тероризъм “ Иран: Инцидентът в Натанз е „ нуклеарен тероризъм “
В писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш външният министър на Иран Джавад Зариф съобщи, че блокадата на работата на съоръже...
Дипломат №1 на Русия също разкритикува неотдавнашните наказания на Европейски Съюз против Иран, заявявайки, че те повдигат " голям брой въпроси ", до момента в който договарянията, ориентирани към възкръсване на съглашението за ограничение на атомната упоритост на Техеран, не престават.
В понеделник Европейски Съюз добави осем ирански чиновници по сигурността, в това число началника на могъщата Революционна армия, към черния санкционен лист поради репресиите против митинг през 2019 година Ходът за налагане на заледяване на активи и възбрана на визи пристигна в внимателен миг, когато Брюксел посредничи във Виена за възобновяване на нуклеарната договорка сред международните сили и Техеран.
" Ако в Европейски Съюз липсва някакъв тип съгласуваност и дясната ръка не знае какво прави лявата, това е просто тъпо ", сподели Лавров. „ Но в случай че това решение е взето съзнателно на фона на продължаващите във Виена договаряния за избавяне на JCPOA, то не е просто тъпо - това е неточност, която е по-лоша от закононарушение.Осъждаме всеки опит за подкопаване на процеса, " добави той.
" Надявам се нашите европейски сътрудници да схванат, че сходни дейности са неприемливи и ще подхващат ограничения да не разрешат диалозите да бъдат дерайлирани. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР