Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Западът е захвърлил

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Западът е захвърлил
Коментари Харесай

Лавров: Западът изви ръцете на другите страни, които изгониха руски дипломати

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът е захвърлил интернационалното право и е „ извил ръцете “ на доста страни, с цел да ги накара да изгонят съветски дипломати, съобщи ТАСС.

Изказването на Лавров бе направено в границите на конференция по интернационалната сигурност в Москва, по време на която съветският посланик упрекна западните страни в „ явна политическа провокация “, целяща да демонизира Русия.

„ Случаят Скрипал се трансформира в фиктивен и инсцениран претекст за неоснователното експулсиране на съветски дипломати, без никакви доказателства за виновност, освен от Съединени американски щати и Обединеното Кралство, само че и от доста други страни, на които просто са им били извити ръцете, с цел да подхващат мечтаните дейности “, разяснява Лавров.

„ Не сме ставали очевидци на сходно очевидно неуважение на интернационалното право и дипломатическия протокол отдавна. Ние ще продължим да реагираме по отговарящ метод на сходни стъпки, само че в същото време с това, желаеме да стигнем до истината. Настояваме за съдържателно и отговорно следствие в цялостно сходство с Конвенцията за химическите оръжия “, съобщи съветският външен министър, като добави, че " уважаващите себе си възрастни хора не имат вяра в приказките за виновността на Русия по случая „ Скрипал “ ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР