Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че регионите на Украйна,

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че регионите на Украйна,
Коментари Харесай

Зеленски обеща подкрепа за всеки руски войник, който се предаде в плен

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че районите на Украйна, където се организират референдуми за присъединение към Русия, ще бъдат под „ цялостна отбрана " на Москва, в случай че влязат в състава на федерацията. Допитванията не престават. Украинският президент Володимир Зеленски прикани съветските бойци да се предават.

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание поддръжка за всеки съветски боец, който се съобщи в плен.

" Украйна подсигурява три неща на всеки предал се съветски боец. Първо, ще бъдете третирани цивилизовано, второ, никой няма да знае събитията по предаването ви и трето, в случай че не желаете да се връщате в Русия или да бъдете разменени, ще намерим начим да осигурим и това ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Референдумите в четири украински области не престават до вторник. Според резултати от екзитпол 93 % от гласувалите в Запорожка област са подкрепили влизането ѝ в Руската федерация.

Москва упрекна Киев в офанзива на запорожката нуклеарна централа.

" Предотвратихме опити на украинските сили да обстрелят територията на нуклеарната централа с осем дрона-камикадзета.Те бяха свалени.Нивата на радиация на запорожката АЕЦ остават естествени ", съобщи Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

Частичната готовност в Русия е в цялостен ход.

" Получих повиквателна, активизираха ме. Разбира се, би трябвало да си напомня всичко, тъй като за 11 години забравих доста неща. Аз съм деец ", съобщи Игор Иноземцев, резервист в Калининград.

В същото време митингите против мобилизацията не престават. Жени в сибирския град Якутск се събраха на проява. Тя последва митинги в други съветски градове, множеството от задържаните са в Москва и Санкт Петербург.

Финландия продължава да регистрира претрупан трафик на границата си с Русия. Само през вчерашния ден в страната са влезнали 8572 съветски жители. За съпоставяне влезлите във Финладия руснаци предходната седмица са били малко над 5000.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР