Руският външен министър Сергей Лавров започва обиколка в Латинска Америка

...
Руският външен министър Сергей Лавров започва обиколка в Латинска Америка
Коментари Харесай

Лавров започна обиколка в Лати | BGNES

Руският външен министър Сергей Лавров стартира обиколка в Латинска Америка на 17 април. Той възнамерява да посети Бразилия, Венецуела, Никарагуа и Куба. Ден преди този момент, на 16 април, съветското външно министерство разгласява в Telegram видео от самолета на министъра, където той почерпи публицистите с великденски яйца.

Обиколката ще продължи до 21 април. Посещенията включват приеми с висши латиноамерикански водачи и диалози с външни министри.

Според съветското външно министерство програмата е ориентирана към " подсилване на взаимноизгодното съдействие сред нашите страни в политическата, търговско-икономическата, просветителната, филантропичната, културната и други сфери ". Ще бъдат разисквани въпроси за " подсилване на международноправните основи на актуалния свят ". Руското външно министерство посочи, че за Москва Латинска Америка е другарски район, " един от центровете на образуване на многополюсния свят, с който Русия има намерение да поддържа динамичен разговор и да развива градивно съдействие, което не се подчинява на никакъв диктат извън "./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР