Руският външен министър Сергей Лавров проведе традиционната си годишна пресконференция

...
Руският външен министър Сергей Лавров проведе традиционната си годишна пресконференция
Коментари Харесай

Лавров предупреждава за растящи ядрени рискове

Руският външен министър Сергей Лавров организира обичайна си годишна конференция като разяснява " горещи " международни тематики с обичайна си остра реторика към Запада и помощта за Украйна. 

По време на изказването си той още веднъж предизвести за " растящи нуклеарни опасности ", разяснява Sky News.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че страната му не е срещу сключването на съглашение в областта на сигурността сред Украйна и Англия, само че че Москва ще продължи да се стреми към постигането на задачите на своята " специфична военна интервенция ", съобщи Ройтерс.

Повод за думите му стана съглашение, подписано предходната седмица в Киев сред английския министър председател Риши Сунак и украинския президент Володимир Зеленски. Тогава украинският президент сподели, че договорът планува даване на оръжия, разследваща поддръжка и кибертехнологии, както и налагането на наказания и други наказателни ограничения против Русия. 

Сергей Лавров споделя, че съглашението за съдействие в региона на сигурността, оповестено неотдавна от Обединеното кралство и Украйна, не е трансформирало военните цели на Русия, оповестява Sky News.

Той сподели на конференцията, че това е „ полуфабрикат “, който не съдържа „ правно обвързващи съглашения “, с изключение на уговорката на Киев да отбрани Англия, в случай че против нея бъде проведена инвазия.

Сергей Лавров стартира конференцията с встъпителни бележки по въпроси на вътрешната и външната политика.

Той се базира на това, което Русия назовава " нападателна и нелегитимна " акция на Запада против Москва, без непосредствено да загатва войната.

Лавров споделя, че по-голямата част от полемиките с присъединяване на Запада са били " водени от Съединените щати ".

„ Те управляваха света 500 години “ и не са имали „ никаква конкуренция “ с изключение на през руския интервал, споделя той.

„ Те нямаха съществени съперници през този интервал, това ги караше да се самодоволстват – привикнаха да бъдат хегемон “, прибавя Лавров.

Но той има поради " зараждащи и укрепващи центрове на стопански напредък, финансова мощност и политическо въздействие ", които " надминават Съединени американски щати и други западни страни в своето развиване ".

Той не прецизира кои страни изпреварват Съединени американски щати, само че отбелязва връзките на Русия с Китай, които съгласно него са в „ най-хубавия си интервал в историята “.

На конференцията съветският външен министър е запитан за оценката на Русия за ударите на Съединени американски щати против Йемен и поддръжката й за Израел.

Той споделя, че Съединени американски щати и Обединеното кралство „ са прекрачили и на процедура са стъпкали в земята всички правила на интернационалното право “.

Никой не е получил право да бомбардира Йемен, прибавя той, сравнявайки обстановката с Либия през 2011 година

Той споделя, че оправданията на Съединени американски щати за ударите са били " жалки ".

Лавров: Съединени американски щати и Западът не демонстрират " минимален интерес " към разрешаването на войната.

„ Украйна я чака сходна орис. Те разчитат на своите господари, не знаят, че господарят им мисли единствено за себе си ".

Той повтаря мнението на Русия, че Западът „ не желае “ да следва „ градивен курс, който би отчел законните опасения на Руската федерация “.

Лавров предизвестява за " растящи нуклеарни опасности "

Съединени американски щати „ унищожиха малко по малко “ контрола върху оръжията, сподели съветският външен министър Сергей Лавров.

Той ги упреква за основаването на „ враждебния “ подтекст, в който Русия дератифициране на Новия нуклеарен контракт СТАРТ.

„ Те ни оповестиха намерено за зложелател, само че в това време желаят да погледнат стратегическите ни нуклеарни ресурси, тъй като съгласно тях това е напълно друго нещо “, споделя Лавров.

„ Под лозунга за взаимност те желаят да обезпечат контрол над нашите нуклеарни арсенали, с цел да сведат до най-малко рисковете за себе си и тези опасности се усилват вследствие на военния напън и принудата, упражнявани против нашата страна. “

Той продължава: „ Те приказват всеки ден повече за предстоящ конфликт на нуклеарни сили и всеки ден има все по-малко и по-малко възпиращи фактори, съдържащи фактори . “

Но опцията за договаряния за " стратегическа непоклатимост " не е отхвърлена, споделя той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР