Руският външен министър Сергей Лавров призова генералния секретар на ООН

...
Руският външен министър Сергей Лавров призова генералния секретар на ООН
Коментари Харесай

Лавров призова ООН да не се въвлича в „псевдомирни инициативи“ по отношение на Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров прикани генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш да не разрешава представители на организацията да бъдат въвлечени в " политизирани псевдомирни начинания " във връзка с Украйна, оповестяват съветски медии. Това се споделя в известие на съветското външно министерство след срещата в коридорите на 79-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Министърът още един път акцентира значимостта на прецизното съблюдаване от управлението и всички чиновници на секретариата на Организация на обединените нации на правилата на безпристрастност и равнопоставеност, в това число във връзка с закононарушенията на киевския режим. Към Гутериш е насочен незабавен апел за попречване на представители структурите на Организация на обединените нации да не бъдат въвлечени в политизирани псевдомирни начинания в подтекста на украинската рецесия “, се споделя в известието.

Освен това Лавров и Гутериш разискаха настоящата геополитическа обстановка като цяло и трендовете в нея.

„ Бяха прегледани най-належащите проблеми от интернационалния дневен ред, в това число обстановката в Близкия изток и в зоната на палестинско-израелския спор, беше отделено особено внимание на разнообразни аспекти на съдействието сред Русия и Организация на обединените нации. Двете страни показаха предпочитание за по-нататъшно подсилване на градивното взаимоотношение сред Русия и Организация на обединените нации. Беше доказана взаимната ангажираност към централната координираща роля на международната организация в международните каузи и наредбите на Хартата на Организация на обединените нации в тяхната целокупност и взаимовръзка “.

Ръководителят на съветската дипломация настрана обърна внимание на генералния секретар на Организация на обединените нации за продължаващите нарушавания на отговорностите на Съединени американски щати по Споразумението за седалището на Организация на обединените нации от 1947 година

„ Лавров означи, че актуалната обстановка диктува нуждата Гутериш неотложно да стартира арбитражна процедура против Съединените щати, което неведнъж е посочвано в съответните резолюции на Общото заседание на Организация на обединените нации “, акцентира още съветското дипломатическо ведомство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР