Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че Русия може да

...
Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че Русия може да
Коментари Харесай

Лавров: Русия може да напусне ОЗХО

Руският външен министър Сергей Лавров предизвести, че Русия може да се отдръпна от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), откакто членуващите страни гласоподаваха тя да получи пълномощия да показва виновниците за химически набези, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление за английската телевизия " Ченъл 4 " Лавров през днешния ден разкритикува състоялия се през седмицата избор ОЗХО да получи право да показва виновните за потреблението на химически оръжия. Русия и още 23 страни гласоподаваха срещу импортираното от Англия предложение.

" Ако тази обстановка не се поправи, считам, че дните на ОЗХО ще са преброени ", сподели съветският външен министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Лавров означи, че признатото с гласоподаване решение упълномощава техническия секретариат на ОЗХО да произнася обвинителни присъди - крачка, която съгласно него е освен недообмислена и недалновидна, а даже рискова. Тази организация би трябвало да работи въз основа на Конвенцията за възбрана на химическото оръжие, в която ясно се споделя по какъв начин би трябвало да се обясняват събитията към случай, сподели министърът, представен от ТАСС.

Сирийският режим също разкритикува през днешния ден интернационалната общественост за дадените на ОЗХО нови пълномощия, показва Франс прес.

Сирия показва дълбокото си безпокойствие от изнудванията и заканите, употребявани от западните страни, с цел да наложат сходна резолюция на незабавното съвещание на ОЗХО, сподели източник от сирийското външно министрество, представен от сирийската информационна организация САНА.

Резолюцията ще усложни още повече ролята на ОЗХО и що докара до парализирането й, означи източникът и изрази опасения, че организацията може да се трансформира в инструмент " за осъществяване на нарушавания против самостоятелни и суверенни страни под претекста за потреблението на химически оръжия ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР