Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че целта на военната

...
Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че целта на военната
Коментари Харесай

Руският външен министър: Целта ни е да демилитаризираме Украйна


Руският външен министър Сергей Лавров разгласи, че задачата на военната интервенция е " Украйна да бъде демилитаризирана ", оповестява BBC. Лавров даде ексклузивен брифинг за медиите в Москва. Той остро опонира на въпросите на публицистите " за какво Русия нападна една демократична страна ", заявявайки: " Украйна мъчно може да бъде наречена демократична . "

Лавров съобщи, че Русия не е можела да остане безразлична към апела на самопровъзгласилите се републики за отбрана от " агресора ". Той означи, че съветската специфична интервенция в Донбас се организира, с цел да се даде опция на украинците сами да изберат бъдещето си, " откакто се освободят от потисничеството на настоящия режим ".

По думите на външния министър, " Западът от дълго време си затваря на очите пред военните му закононарушения против цивилни в източната част на страната ". Той акцентира, че страните на Запад са прикривали гърба на Киев, даже когато той е решил да превземе със мощ националните републики в Донбас, заявил е решителност да се причисли към НАТО и е заплашвал да сътвори нуклеарно оръжие.

" Те си затваряха очите за военните закононарушения против цивилното население, за убийствата на дами, деца, възрастни хора, за разрушаването на гражданската инфраструктура и безмълвно насърчаваха бързото пораждане на неонацизма и русофобията (в Украйна) , които в последна сметка доведоха страната до настоящето ѝ трагично положение ", съобщи Лавров.

Външният министър продължи да укорява Запада, че " единомислещо " отхвърля очевидния факт, че в Украйна се прави " геноцид " , при който силите на Киев водят война против жителите на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) и ги избиват.

Той заяви също, че Русия ще провежда специфична фотогалерия в Организация на обединените нации за участниците в новата сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Тази изложба ще бъде отдадена на обстановката в района на Донбас и страданията на неговите поданици .

Министърът акцентира, че украинският президент Володимир Зеленски лъже, когато твърди, че Киев е подготвен да разиска " неутралния статут " на Украйна. Той добави, че Зеленски лъже и когато споделя, че Русия отхвърля да води разговор и съгласно него, самият украински президент е пропуснал опцията да стартира договаряния за гаранции за сигурност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР