Руският външен министър Сергей Лавров настоя за създаването на палестинска

...
Руският външен министър Сергей Лавров настоя за създаването на палестинска
Коментари Харесай

Лавров призова за създаването на палестинска държава

Руският външен министър Сергей Лавров настоя за основаването на палестинска страна, до момента в който разяснява обстановката в Газа по време на годишната си конференция, заяви Си Ен Ен.


" Основната тенденция на напъните би трябвало да бъде основаването на палестинска страна в цялостно сходство с решенията на Съвета за сигурност - страна, която, както е записано в тези решения, ще съществува в условия на сигурност и добросъседство дружно с Израел, с другите страни в района ", посочи Лавров.

" Без това, каквото и да се случи, ще станем очевидци на рецидиви на насилието, което в този момент се следи в Газа, тъй като без основаването на палестинска страна палестинският народ ще продължи да се усеща в неравностойно състояние, ще продължи да живее в условия на непълноценна правдивост ", твърди съветският първи посланик.

Той съобщи, че " се надява израелската страна в последна сметка да стигне до този извод ", само че също по този начин съобщи, че схваща, че това е " недопустимо за Израел сега ".

" Не можем да създадем нищо друго, с изключение на да им го разбираем ", аргументира се външният министър.

След това Лавров прикани, че напъните за ходатайство от страна на Съединени американски щати няма да дадат резултат, в случай че няма " директен разговор сред палестинците и израелците ".

" Да приемем, че, по този начин да се каже, " възрастните мъже " някъде ще се спогодят за това по какъв начин палестинците ще продължат да живеят, а по-късно ще им го показват. Това няма да има триумф. Единствено директният разговор, който би трябвало да бъде възобновен ", посочи главата на съветската дипломация./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР