Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че в ситуацията

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че в ситуацията
Коментари Харесай

Очакван удар: Русия готви реципрочен отговор на изгонените руски дипломати от България

Руският външен министър Сергей Лавров сподели през днешния ден, че в обстановката с изгонването на съветски дипломати от България Москва ще отговори по подобаващ метод, съобщи ТАСС, представен от.

„ Що се отнася до фактическото положение на нещата на място, по този начин да се каже, хората, които България нелегално експулсира, разгласи за личност нон грата, те в огромната си част осигуряваха жизнеспособността на дипломатическата ни задача ". Сега след тази акция, " изцяло противозаконна съгласно оценката на Министерството на външните работи (на Русия), посолството не може да работи обикновено. Естествено, ние ще отговорим надлежно на нашите български сътрудници “, съобщи Лавров на конференция след среща с венецуелския външен министър Карлос Фария в Москва.

Според Лавров решението на София за изгонването на дипломатите е несамостоятелен ход на българския министър председател в оставка Кирил Петков.

„ По мое мнение коментарът тук е явен. Това е несамостоятелно решение на изпълняващия длъжността министър-председател, който има изцяло открита, недвусмислена проамериканска ориентировка и е подготвен да извърши всяко предпочитание на своя суверен “, сподели съветският външен министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР