Руският външен министър Сергей Лавров изрази становище, което отново подчертава

...
Руският външен министър Сергей Лавров изрази становище, което отново подчертава
Коментари Харесай

Лавров: Москва винаги е отворена за диалог, ако той бъде при равни условия

Руският външен министър Сергей Лавров изрази мнение, което още веднъж акцентира устрема на Русия към градивен разговор с интернационалната общественост, в това число и със Съединени американски щати. По време на изказване по „ РИА Новости “ Лавров съобщи:

„ Москва постоянно е отворена за разговор, в случай че той бъде препоръчан съществено и при равни условия. “

Този коментар идва в миг, когато връзките сред Русия и Запада минават през обилни напрежения заради разлики във външната политика, сигурността и други световни провокации. Лавров акцентира, че от страна на Русия няма отрицателни усеща към американския народ , като даже загатва за „ доста положителни приятели в Съединени американски щати “ , което подсказва опция за възстановяване на двустранните връзки при подобаващи условия.

Руският министър на външните работи акцентира смисъла на равнопоставеността и сериозността в предложенията за разговор , което отразява дълготрайната позиция на Русия за блян към интернационално съдействие, основано на взаимно почитание и съгласие. Съобщението на Лавров е апел към интернационалната общественост за отвореност към разговор и съдействие, макар съществуващите разлики и провокации.

В заявката на Лавров може да се преглежда като опит за понижаване на напрежението и наблягане на значимостта на дипломацията и разговора като средства за разрешаване на интернационалните спорове и разлики . Тази позиция е значима стъпка към построяването на по-стабилни и предвидими интернационалните връзки, учредени на правилата на правдивост и взаимно почитание.

Отношенията сред Русия и Съединените щати не престават да бъдат комплицирани, като и двете страни показват подготвеност за разговор под подобаващи условия. Предстои да забележим дали и по какъв начин този апел за разговор ще се трансформира в съответни стъпки към възстановяване на двустранните и мултилатералните връзки в бъдеще.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР