Руският външен министър предупреди Турция срещу, както той се изрази,

...
Руският външен министър предупреди Турция срещу, както той се изрази,
Коментари Харесай

Русия предупреди Турция за топлите ѝ отношения с Украйна

Руският външен министър предизвести Турция против, както той се изрази, опитите за поддържане на " милитаристките настроения " в Украйна , откакто Анкара предприе стъпки за усилване на съдействието с Киев, съобщи " Ройтерс ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предишния месец даде обещание поддръжка на Киев на фона на скупчването на съветски сили по границата ѝ с Украйна.
 Русия, Украйна, Сирия и енергетика - тематиките сред Русия и Съединени американски щати
Русия, Украйна, Сирия и енергетика - тематиките сред Русия и Съединени американски щати

Блинкен и Лавров се видяха очи в очи

Тогава Ердоган съобщи, че Турция, която е член на НАТО, и Украйна са основали платформа със своите министри на външните работи и защитата за разискване на съдействието в отбранителната промишленост , само че добави, че това " по никакъв метод не е ход против трети страни ".

" Настоятелно предлагаме на нашите турски сътрудници деликатно да проучват обстановката и да спрат да подхранват милитаристките настроения на Киев ", настоя съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за в. " Аргументи и обстоятелства ".

Той посочи, че насърчаването на " нападателни " украински дейности против анексирания от Русия Крим представлявало посягане върху териториалната целокупност на Русия .
 Зеленски: Украйна не стартира първа война, само че устоява до дъно
Зеленски: Украйна не стартира първа война, само че устоява до дъно

Русия твърди, че желае мир, само че основава ескалация...

" Надяваме се, че Анкара ще поправя своята линия въз основа на нашите законни опасения ", означи още съветският първи посланик.

Турция, дружно с останалата част от НАТО, разкритикува анексията на Крим от Москва през 2014 година и изрази поддръжка за териториалната целокупност на Украйна, до момента в който силите на Киев се бият с проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Турция, която е отделена от Украйна и Русия единствено от Черно море, също по този начин продаде безпилотни самолети на Киев през 2019 година
 Русия разяснява позицията на Турция във връзка с Крим
Русия разяснява позицията на Турция във връзка с Крим

Позицията на Анкара не засягала връзките сред двете страни

Ала Анкара изкова и тясно съдействие с Москва по отношение на споровете в Сирия, Либия и Нагорни Карабах, както и в региона на защитата и енергетиката.

Отношенията на Москва със Запада се сринаха до най-ниските си равнища след Студената война след анексирането на Крим, което докара до налагането на голям брой наказания против Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР