Руският външен министър обвини беларуските опозиционери, напуснали Беларус при протестите,

...
Руският външен министър обвини беларуските опозиционери, напуснали Беларус при протестите,
Коментари Харесай

Лавров: Беларуските опозиционери, заминали на Запад, искат кръвопролитие

Руският външен министър упрекна беларуските опозиционери, напуснали Беларус при митингите, че търсят "кръвопролитие ", съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

Лавров сподели, че беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска, отишла в Литва по време на митингите, избухнали в Беларус след противоречивите избори преди две седмици, е била "подложена на напън " и е почнала да прави повече изказвания на британски в последно време. Според Лавров би било невероятно да се потвърди, че беларуският президент Александър Лукашенко не е спечелил изборите, като се има поради отсъствието на интернационалните наблюдаващи. Руският външен министър съобщи, че Русия приканва за започване на в действителност необятен народен разговор в Беларус. По думите му Москва счита, че конституционна промяна в Беларус може да реши политическата рецесия.

Лавров сподели, че съгласно него обстановката в Беларус се възстановява, само че това не се харесва на всички, защото има някои, които желаят да се развие "украински сюжет ", показва Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Той съобщи, че у Русия пораждат въпроси за метода на образуване на Координационния съвет на опозицията в Беларус. По думите му в съвета влизат "немалко хора, които са известни с негативното си отношение към развиването на Съюзната страна сред Беларус и Русия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР