Руският тенисист Даниил Медведев се класира за полуфиналите на турнира

...
Руският тенисист Даниил Медведев се класира за полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Медведев елиминира чилиец в Маями

Руският тенисист Даниил Медведев се класира за полуфиналите на шампионата по тенис в Маями от сериите Мастърс 1000 с награден фонд от 8,9 милиона $. 

Третият в схемата Медведев се наложи в два сета над чилиеца Николас Хари с 6:2, 7:6(7).

Мачът продължи 1 час и 42 минути. 28-годишният руснак осъществя два пробива в първия сет, в който даде единствено два гейма на противника. Във втория двамата печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек, в който Медведев затвори мача с третия си мачбол.

" В първия сет играх на положително равнище, не направих нищо извънредно, само че то беше задоволително, с цел да печеля. Тогава Хари стартира да играе доста по-добре и започнах по-трудно да спечелвам точки. Той сервираше по-добре, а в тайбрека всичко зависеше от няколко точки ", сподели Медведев, представен от уеб страницата на АТП.

Следващият противник на Медведев ще бъде италианецът Яник Синер, който победи чеха Томаш Махац с 6:4, 6:2. В директните дуели преимуществото е на страната на Медведев - 6 победи против 4 за италианеца. Но Медведев загуби последните четири мача от Синер, в това число финала на Откритото състезание на Австралия през януари.

" Той играе все по-добре и е убеден в себе си. Гледах някои от мачовете на Синер по малкия екран и когато наподобява, че е в неволя, той намира решения и това е, което първенците вършат. Това е огромно предизвикателство за мен и ще се опитам да дам 100 % от себе си ", сподели Медведев.

В другите четвъртфинали тази вечер германецът Александър Зверев ще се опита да се оправи с правещия възторг в Маями маджарин Фабиан Морожан, а след среднощ най-хубавият български тенисист Григор Димитров ще има сложна задача против номер 1 в схемата Карлос Алкарас от Испания./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР