Руският следствен комитет твърди, че зенитно-ракетните системи, поразили Ил-76 край

...
Руският следствен комитет твърди, че зенитно-ракетните системи, поразили Ил-76 край
Коментари Харесай

Русия: Ил-76 е свален с ракета, изстреляна от Харковска област

Руският следствен комитет твърди, че зенитно-ракетните системи, поразили Ил-76 край Белгород, са били ситуирани в село Липци в Харковска област на Украйна , осведоми Би Би Си.

Руското ведомство споделя, че измежду материалните доказателства от мястото на злополуката има документи на украински военнопленници, починали при злополуката.

" На избрани елементи от телата на жертвите има присъщи татуировки. Подобни знаци са виждани върху телата на доста представители на украинските въоръжени формирования, в това число неразрешения в Руската федерация полк " Азов ", които преди този момент са били разпитани от следователи по наказателни каузи ", споделиха от Следствения комитет.

Украинската страна към момента не е удостоверила, че самолетът е бил свален от украинските въоръжени сили и че на борда е имало украински военнопленници.
 Украинската разведка: Русия не изиска режим на тишина за прекосяването на Ил-76
Украинската разведка: Русия не изиска режим на тишина за прекосяването на Ил-76

Украйна не изключва съветски другарски огън да е свалил самолета

в съветската Белгородска област,, в това число 65 пленени украински бойци на път да бъдат разменени с съветски военнопленници. Украйна нито удостовери, нито отхвърли изказванието, само че

Твърдението му опонира на, че Русия не ги е уведомила за организирането на полета.

Русия единствена има достъп до мястото на злополуката, където телевизионни фотоси демонстрират парчета, разпръснати върху заснежено поле. и ще бъдат изпратени в Москва за проучване в лаборатория на министерството на защитата.

Би Би Си посочили на няколко специалисти фрагменти, показващи повреди на съветски военнотранспортен аероплан, който се разруши през вчерашния ден в региона на Белгород. Едно изображение по-специално демонстрира дупки, пробити в страните на самолета . Според специалистите това демонстрира, че самолетът е бил свален от ракета земя-въздух.

" Моделът на вредите е в сходство с бойна глава HE-FRAG, която е доста постоянно срещана при ракетите земя-въздух. Това се потвърждава от десетки дупки с разнообразни размери, породени от шрапнели, които са развалили фюзелажа вследствие на детонацията на бойната глава ", споделя Кристофър Петров, наземен специалист по противовъздушна защита в Janes, военна разследваща компания.

" Въз основа на вредите, които виждаме, ракети или минохвъргачки не могат да бъдат изключени, само че би било доста мъчно да се удари аероплан в полет с тези неуправляеми муниции. Най-вероятно приказваме за ракета земя-въздух, само че коя е мъчно да се каже ", изяснява Андрес Ганон, помощник в университета Вандербилт, който специализира в сигурността.

Според други двама специалисти отломките несъмнено демонстрират, че самолетът е бил свален, само че е прекомерно рано да се вършат твърди изводи за типа на потребления снаряд въз основа на изображенията.
 Москва била предизвестила 15 минути преди навлизането на Ил-76 в рисковата зона
Москва била предизвестила 15 минути преди навлизането на Ил-76 в рисковата зона

Според Русия на мястото на случая са открити фрагменти, евентуално от ракета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР