Руският сенатор Алексей Пушков коментира в профила си в Туитър

...
Руският сенатор Алексей Пушков коментира в профила си в Туитър
Коментари Харесай

В Русия се подиграват на Полша

Руският сенатор Алексей Пушков разяснява в профила си в " Туитър " реакцията на Полша на решението на Съда на Европейския съюз, който подреди на Варшава да заплаща санкция от 1 млн. евро дневно до премахването на дисциплинарната камара към Върховния съд, осведоми " Новости ".

През юли Съдът на Европейски Съюз настоя за преустановяване на работата на камарата, която съгласно Европейската комисия заплашва независимостта и безпристрастността на съдиите. Вчера Варшава беше наказана да заплаща 1 млн. евро дневно на Европейската комисия като санкция за неспазване на това решение. В Полша разкритикуваха дейностите на Брюксел. Заместник-министърът на правораздаването на страната Себастиан Калета назова решението на Европейски Съюз узурпация и изнудване.

Според Пушков възмущението на Полша от решението на Европейския съд било " ненапълно престорено ".

" Европейски Съюз - това е съюз със строги правила: за изгоди в стопанската система страните заплащат със суверенитет. Във Варшава не знаеха ли къде са се включили ", попита лукаво той.

Както означи сенаторът, Европейският съюз доказвал на Варшава, че " не може да си малко бременна ". " Полша ще би трябвало да потвърди противоположното ", заключи Пушков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР