Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на

...
Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на
Коментари Харесай

Българите най-много харесват Владимир Путин в ЕС, иначе - руският президент е най-мразеният лидер сред европейците

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 е най-мразеният водач измежду европейци, само че е и измежду най-разпознаваемите, демонстрира изследване на Ipsos. У нас даже е по-известен от украинския президент Володомир Зеленски.

В проучването вземат участие 18 страни от Европейски Съюз и задачата е да се схванат настройките на хората към най-големите европейски водачи. Сред тях, с изключение на Путин и Зеленски, са френският президент, унгарският министър председател и испанският министър-председател Педро Санчес. 

Според данните най-мразен е Путин с цели 79% негативна настройка от членките на Европейски Съюз, а най-харесван е Зеленски, като съвсем половината от участващите имат позитивна настройка към него. 

Негативната настройка спрямо руският президент е преобладаваща във Финландия (94%), Швеция (91%), Дания (91%), Полша (91%), Испания (90%), Португалия (89%), Нидерландия (88%) и Франция (80%).

Спад под 60% с негативно мнение за него има единствено в четири страни, измежду които е и България с 48%. Останалите са Гърция (59%), Унгария (57%) и Словакия (56%). От друга страна, 10% имат позитивно мнение за него, а 11% „ не знаят задоволително “.

За следващ път България се откроява като извънреден случай - 37% от интервюираните имат позитивно мнение за Путин, което е най-високият резултат измежду всички страни.

Украинският президент Зеленски също е фигура, която или се обича, или се ненавижда, демонстрират данните от изследването. Процентите на „ не знам задоволително “ са доста ниски във всички страни, полове, възрастови групи, специалности и политически такъми. В скандинавския район и на Иберийския полуостров Зеленски получава най-високите „ позитивни “ оценки: 81% във Финландия, 74% в Швеция, 72% в Дания и Португалия и 64% в Испания.

За разлика от тях, повече от половината от интервюираните в Унгария (60%), Гърция (57%) и България (56%) имат негативно мнение за украинския президент. Други страни, в които негативната оценка надвива над позитивната, са Словакия (50% против 26%), Австрия (47% против 33%), Италия (41% против 32%) и Чешката република (37% против 36%).

Картината с резултатите от изследването е в прорез с позициите, които публично заемат националните държавни управления на някои от страните.

Италианският министър-председател Джорджия Мелони и чешкият Петър Фиала са върли поддръжници на Украйна и пазят режима на наказания против Русия. Неотдавна Чешката република стартира самодейност за закупуване на 800 000 боеприпаса за Киев в ускорени периоди, написа бТВ.

Друг незабравим случай е Германия - водещият снабдител на военна помощ в Европейски Съюз. Според изследването германците са надалеч от единогласие в оценката си: 41% имат позитивно мнение за Зеленски, а 36% - негативно. В Румъния, където фермерите се оплакват от евтиното и безмитно зърно, идващо от Украйна, разделянето е също толкоз блестящо: 49% са позитивно настроени, а 40% - негативно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР