Руският президент Владимир Путин заяви на среща на върха на

...
Руският президент Владимир Путин заяви на среща на върха на
Коментари Харесай

Путин вижда бъдещето на БРИКС като търговски блок с глобално мнозинство“, но това е малко вероятно

Руският президент Владимир Путин съобщи на среща на върха на групата на страните от БРИКС в Южна Африка, че " организацията би трябвало да се трансформира в търговски блок, представляващ международното болшинство ", оповестява Yahoo Finance.

Въпреки това, разликите в групата, включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, станаха явни на срещата на върха, най-много във връзка с приемането на нови членове и дали БРИКС би трябвало да се трансформира в геополитически съперник на Запада.
 Снимка 630962
Източник:

Организацията се стреми да се разшири, макар раздялите сред основни членове

Президентът на Бразилия упорства, че задачата на групата не би трябвало да е да се конкурира със западните институции.

" Не желаеме да бъдем контрапункт на Г-7, Г-20 или на Съединените щати. Просто желаеме да сме по-организирани и единни ", акцентира той.
 Започва срещата
Започва срещата " на върха " на БРИКС - какви са упованията

От главните тематики на разискване се чака да бъде приемането на нови страни в организацията

Белият дом също омаловажи вероятността БРИКС да се трансформира в мощен и обединен стопански блок по сходство на Европейски Съюз.

" Това е доста разнообразна палитра от страни, с разлики във възгледите по сериозни въпроси ", заяви по време на брифинг съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

В свое видеообръщение Путин упрекна западните наказания за неустойчивостта на международните пазари на храни и други артикули

Владимир Путин съобщи, че БРИКС ще бъде " мощ за правдивост в интернационалните връзки ".

" Ние си сътрудничим на правилата на равнопоставеност, взаимна поддръжка и ценене на ползите на другия ", разяснява той.

Страните от БРИКС съставляват към 40% от международното население и една четвърт от международния Брутният вътрешен продукт, само че организацията желае в допълнение разширение. Лидери на повече от 40 страни, които са най-вече от Африка, дохвърчаха за тридневната среща на върха в Йоханесбург, на която вземат участие още водачите на Бразилия, Китай и Индия.

Сред разнородната група страни, присъстващи като наблюдаващи и кандидат-членове на БРИКС са Иран, Аржентина, Саудитска Арабия, Казахстан, Виетнам, Индонезия, Етиопия и Венецуела.
 Параноята на Путин: Президентът на Русия пътува с трен, с цел да не бъде наблюдаван
Параноята на Путин: Президентът на Русия пътува с трен, с цел да не бъде наблюдаван

Разказ на някогашен чиновник от Федерална работа за сигурност на Руската федерация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР