Руският президент Владимир Путин заяви днес, че политически спорове“ вредят

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че политически спорове“ вредят
Коментари Харесай

Путин: Политически спорове вредят на долара като резервна валута

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че „ политически разногласия “ вредят на $ като аварийна валута, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Русия не се отхвърля от $ “, сподели още той на конференция в Йоханесбург след края на срещата на БРИКС в отговор на въпрос дали Русия ще се откаже от $ за сметка на китайския юан.

Причина за питането бяха данните на финансовото министерство на Съединени американски щати от по-рано този месец, които демонстрираха, че Москва държи американски държавни облигации за $14,9 милиарда, до момента в който през април е имала за $48,7 милиарда

„ Юанът, несъмнено, придобива качество (на аварийна валута). Ако стане свободно конвертируем, този развой ще се форсира “, добави Путин.

В същото време съветският президент означи, че доста страни по света приказват за потребността от основаване на нова аварийна валута с аргумента, че това ще направи международната икономическа система по-стабилна.

„ По отношение на американските ни сътрудници и рестриктивните мерки, които те постановат, изключително в заплащанията с долари, това е огромна стратегическа неточност, тъй като подкопава доверието в $ “, сподели съветският президент.

„ Ние би трябвало да минимизираме риска – а виждаме какво става с тези противозаконни наказания “, добави той визирайки ограниченията, които първи Съединени американски щати постановиха против Москва поради анексирането на Крим и поддръжката на рускоговорящите сепаратисти в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР