Руският президент Владимир Путин заяви, че руските сили ще атакуват

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че руските сили ще атакуват
Коментари Харесай

ISW: Путин обяви нова тактика във войната срещу Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи, че съветските сили ще нападат украинските позиции край Донецк, само че повтори, че новата тактичност ще изисква в допълнение време . Това стана ясно от негово изявление пред Петербургския стопански конгрес.

Путин също по този начин съобщи, че съветските сили ще завършат изцяло " специфичната военна интервенция " в Украйна .

Путин прикани съветските сили да се въздържат от цялостно разрушение на градовете, които целят да " освободят ", като подцени разрушенията, които съветските сили са нанесли на украинските градове, и тактиката на тежката артилерия, която съветските сили ползват сега в Северодонецк.
 Руски ракети още веднъж удариха обитаеми места в Донбас
Руски ракети още веднъж удариха обитаеми места в Донбас

Северодонецк е основна точка в системата на отбранителните интервенции в Луганска област

Непотвърдени украински източници оповестяват, че Кремъл е уволнил командващия съветските въздушно-десантни сили генерал-полковник Андрей Сердюков поради всеобщите жертви измежду съветските парашутисти. Говорителят на военно-гражданската администрация на Одеска област Сергей Братчук заяви, че Кремъл е назначил сегашния шеф на щаба на Централния боен окръг генерал-полковник Михаил Теплински за заместител на Сердюков и е определил заместник-командващия на съветските въздушнодесантни войски генерал-лейтенант Анатолий Концев за първи заместник-началник на щаба на съветските въздушнодесантни войски.

Руските сили не престават да разполагат спомагателни сили в поддръжка на настъпателните интервенции в региона на Северодонецк и Лисичанск, а украинската защита остава мощна. Говорителят на украинското министерство на защитата Олександър Мотузяник заяви, че съветските сили трансферират танкове, бронетранспортьори, инженерно съоръжение и транспортни средства от Сватово, по продължение на съветските наземни информационни линии в Луганска област, към Старобилск, единствено на 40 км източно от Северодонецк.
 Германия укори Русия в опит да унищожи цивилизацията в Донбас
Германия укори Русия в опит да унищожи цивилизацията в Донбас

Град по град, село по село - съветските войски ги унищожават, твърди Аналена Бербок

В обществените медии се появяват известия за пренасяне на съветски сили от Харков към Донбас.

Украинските сили и авиация не престават да нанасят удари по съветската логистика и укрепления в окупираните селища по южната ос, като се водят местни боеве .

Руските сили продължиха да се прегрупират и да трансферират персонален състав в границите на Запорожка област, с цел да поддържат отбранителни позиции по фронтовата линия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР