Руският президент Владимир Путин заяви, че ЧВК Вагнер не съществува

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че ЧВК Вагнер не съществува
Коментари Харесай

Путин: ЧВК Вагнер не съществува

Руският президент Владимир Путин съобщи, че ЧВК " Вагнер " не съществува юридически и че въпросът за легализирането на частните военни компании в Русия би трябвало да бъде разискван от държавното управление и Държавната дума. Това излиза наяве от изявление на Путин пред вестник " Комерсант ".

Президентът отговори на въпроса на кореспондента на вестника, един от които се отнасяше до това дали ЧВК " Вагнер " ще остане като бойна единица. В отговор на него Путин съобщи, че тази организация " не съществува ", защото в Русия няма закон за частните военни компании .

" Има група, само че юридически тя не съществува! Това е обособен въпрос, обвързван с действителната заверка.

Но това е въпрос , който би трябвало да се разиска в Държавната дума, в държавното управление. Не е елементарен въпрос ", сподели съветският президент.

Той също по този начин описа на изданието детайлности за срещата си с бойците от ЧВК " Вагнер " в Кремъл на 29 юни.

Путин сподели също, че е предложил на командирите на ЧВК " Вагнер ", които са били 35 души на срещата, няколко разновидността за работа, в това число под управлението на техния пълководец с повиквателна " Седой ", " който е бил техният същински пълководец от самото начало ".
 Путин се срещнал с Пригожин дни след протеста на
Путин се срещнал с Пригожин дни след протеста на " Вагнер "

Вагнеровците го уверили, че са подготвени да продължат да се борят за родината си

Както означи президентът, мнозина кимнаха на думите му, само че седящият начело шеф на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин не видя това по този начин и съобщи, че " момчетата не са съгласни " с сходно предложение .

Преди това за срещата на Путин с " вагнеровците " заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР