Руският президент Владимир Путин заяви, че частната военна компания Вагнер

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че частната военна компания Вагнер
Коментари Харесай

"Вагнер" "не съществува": Путин предложил на командирите служба без Пригожин

Руският президент Владимир Путин съобщи, че частната военна компания " Вагнер " " юридически не съществува ", седмици откакто.

В отговор на въпрос на кореспондента на " Комерсант " Андрей Колесников след съвещание софтуерен конгрес той също по този начин за пръв път за срещата си с Пригожин и командири во " Вагнер " в Кремъл, където изложил няколко разновидността по какъв начин те да бъдат " трудоустроени " - и нито един от тях не включвал Пригожин.

Кремъл удостовери срещата в края на юни след изявления на френския " Либерасион " при започване на тази седмица, извършена по-малко от седмица откакто президентът даде обещание да " смаже " протеста на Пригожин.

" От една страна, на срещата им дадох оценка за направеното на бойното поле, от друга - на това, което направиха в хода на събитията на 24 юни. Трето - демонстрирах вероятни варанти по какъв начин по-нататък да премине службата им, в това число и с бойни дейности. Това е ", изяснява.

 Путин и Пригожин са се срещнали в Кремъл след протеста Путин и Пригожин са се срещнали в Кремъл след протеста

На срещата бил и командирът " Седой " с военен опит за съветската войска в Афганистан и чеченските войни - шеф на тези наемници, изпратени в Украйна в последните 16 месеца. Според Путин бойците можели да продължат да служат: " И нищо нямаше да се промени за тях. Те щяха да бъдат водени от същия човек, който беше същинският им пълководец през цялото това време. "

Пригожин седял начело, споделя Путин, и не видял реакцията на командирите, по тази причина споделил: " Не, момчетата няма да се съгласят с такова решение. " А в действителност, твърди президентът, " мнозина кимаха, до момента в който говорех ".

" Нищо ново "

Бъдещето на Пригожин и " Вагнер " е под въпрос, организация " Ройтерс " след изявлението. Коментарът е поради отговора на Путин, запитан дали " Вагнер " ще се запази като " бойна единица ". Президентът изяснява, че " Вагнер " не съществува.

Нямаме закон за частните военни организации! Просто не съществува! Има такава група, само че тя юридически не съществува!Владимир Путин, президент на Русия

Въпросът за възможното узаконяване на " Вагнер " (т.е. на частните военни компании) е " комплициран " и е в ръцете на държавното управление и Народното събрание съгласно Путин. Преди две седмици прессекретарят му Дмитрий Песков сподели, че Кремъл няма " ясна позиция " по тематиката за легализирането на ЧВК и тя ще продължи да се разисква.

" Нищо ново " - по този начин съветската работа на Би Би Си мненията на Путин, с изключение на признаването на очевидния факт, че " Вагнер " не съществува, а и че загатна опцията бойците да не престават да се борят, след края на протеста.

 ЧВК – несъществуващите съветски експедиционни войски ЧВК – несъществуващите съветски експедиционни войски

Първоначално Путин наподобява несклонен да отговори, в случай че се съди по описания разговор, запитан каква е личната му версия за какво се е срещнал с " Вагнер ", откакто на срещата на НАТО евентуално са обсъждали своя версия, а Колесников също може да има своя. " Каква версия може да имам. Нямам версия. Аз (знам) какво в действителност се случи. Версия може имате вие или НАТО. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР