Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин изтегля войските от украинските граници?

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е заречен към този момент да не подхваща никакви нови военни начинания край украинските граници като вероятен предвестител за понижаване на напрежението. Това съобщи през днешния ден френски формален представител след срещата сред Путин и президента на Франция Еманюел Макрон през вчерашния ден в Москва, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 222
Руският водач, съгласно френския източник, се е съгласил войските, участващи във военните учения на беларуска земя край украинските граници да бъдат изтеглени, щом маневрите приключат.

Самият Путин не загатна сходни отстъпки през вчерашния ден, когато говореше пред медиите след шестчасовата си среща с Макрон в Кремъл. Ройтерс прецизира, че не е в положение да удостовери посредством самостоятелен източник, че Русия е поела сходни отговорности.

Френският формален представител, приказвал пред кореспонденти, пожела да резервира анонимност.

Макрон е най-влиятелният западен водач, срещнал се с Путин, откогато Русия стартира да струпва войски по украинските граници. Западните страни показват опасения, че Москва се готви да нахлуе; тя отхвърля да има такива планове, само че съобщи, че може да предприеме неуточнени военни дейности, в случай че поредицата й претенции в региона на сигурността не бъдат задоволени, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Френският формален представител съобщи, че Макрон се е съгласил " да стартира разговор по стратегически въпроси ", само че не се прецизира какво може да включва този разговор.

Путин изиска промени в договореностите за сигурността в Европа, в това число заричане, че НАТО в никакъв случай няма да одобри Украйна за собствен член, че по съветските граници в никакъв случай няма да бъдат разполагани ракети и че западният алианс ще понижи военната си инфраструктура. Според френския формален представител по време на диалозите е реализирано единодушие и да бъде засилена дипломацията в границите на по този начин наречения Нормандски формат, в който Франция и Германия вземат участие като медиатори сред Русия и Украйна.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 222  Стефан Янев: Случващото се на украинската граница е предизвикателство за евроатлантическата сигурност

Стефан Янев: Случващото се на украинската граница е предизвикателство за евроатлантическата сигурност  Стефан Янев: Случващото се на украинската граница е предизвикателство за евроатлантическата сигурност Стефан Янев: Случващото се на украинската граница е предизвикателство за евроатлантическата сигурност  Според Путин някои хрумвания на Макрон може да разрешат прогрес Според Путин някои хрумвания на Макрон може да разрешат напредък
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР