Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Новото руско правителство е почти като старото

Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила утвърди оферти от премиера Дмитрий Медведев Дмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 година в... към профила състав на новото съветско държавно управление, откакто двамата го разискаха на среща в Сочи.

В новото държавно управление позициите си резервират основни министри от досегашния кабинет, предадоха международните организации. Сергей Лавров остава министър на външните работи, а Сергей Шойгу - министър на защитата. Министри на икономическото развиване, на финансите, на енергетиката и на търговията още веднъж ще бъдат Максим Орешкин, Антон Силуанов, Александър Новак и Денис Мантуров. Постовете си резервират също министрите на правораздаването и на вътрешните работи Александър Коновалов и Владимир Колоколцев.

Начело на министерството на превоза на мястото на Максим Соколов застава досегашният заместник-министър по превоза Евгений Дитрих. Сменен е и министърът на селското стопанство. Досега това беше Александър Ткачов. Новият министър е Дмитрий Патрушев, който е президент на държавната Руска стелскостопанска банка (Росселхозбанк). Начело на министерството на изключителните обстановки вместо Владимир Пучков ще бъде Евгений Зиничев, който бе заместник-ръководител на Федералната работа за сигурност.

Вицепремиерът по спортните въпроси Виталий Мутко е преназначен за вицепремиер, отговарящ за строителството. Мутко се оказа в центъра на интернационален допингов скандал. Той бе министър на спорта от 2008 година до 2016 година През това време той беше основен уредник на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година Преди две години бе назначен за вицепремиер по спортните въпроси. В отчет на Световната антидопингова организация (САДА) и на Международния олимпийски комитет (МОК) Мутко е упрекван, че е изиграл основна роля в институционализиран допингов механизъм в Русия в интервала 2011 година - 2015 година В отчета на МОК и на САДА Мутко бе упрекнат за 11 случая на допинг, укрити от съветските управляващи в интервала 2012 -2015 година, касаещи футболисти.

Русия призна, че има проблеми с антидопинговите ограничения и че съществуват обособени случаи на състезатели, приемали допинг, само че постоянно е отричала съществуването на проведена от страната система за допинг на спортистите. В новото държавно управление министър на спорта си остава Павел Колобков. Президентският декрет за назначенията ще бъде подписан по-късно през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР