Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин ще посети днес Саудитска Арабия и ОАЕ

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ще посети през днешния ден Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, макар че против него има издадена заповед за арест от Международния углавен съд поради войната в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

По данни на Кремъл работните визити ще бъдат ориентирани към двустранните връзки, както и към координацията на дейностите във връзка с петролните пазари сред страните производителки на петрол, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Всичко това ще стане на процедура в границите на 24 часа ", сподели Песков за късото пътешестване. Путин за финален път посети Саудитска Арабия и ОАЕ през 2019 година, преди пандемията от ковид.

Чуждестранните контакти на водача на Кремъл са лимитирани поради дипломатическата изолираност на Русия след нашествието в Украйна. Това ще бъде първата аудиенция на Путин в страни, които не са близки съдружници - като Китай, Беларус или Казахстан - откогато разпореди пълномащабната съветска инвазия в Украйна през февруари 2022 година, отбелязва ДПА.

Нито Саудитска Арабия, нито ОАЕ са подписали учредителния контракт на Международния углавен съд, което значи, че не са длъжни да задържат Путин поради заповедта, обвиняваща го, че е персонално виновен за отвличането на деца от Украйна по време на войната му против страната. 

Въпреки това визитата идва в миг, когато въоръжени служители на реда на Организация на обединените нации патрулират в част от изложбения център в Дубай, където се организира срещата за климата КОП28 и който в този момент се смята за интернационална територия.

В оповестената рано тази заран информация от съветската държавна осведомителна организация ТАСС за пътуването на Путин не се загатва, че президентът може да посети мястото на осъществяване на КОП28. Съветникът на съветския президент Юрий Ушаков е представен да споделя, че Путин ще има " среща в двореца " и диалози на четири очи с водача на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР