Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин нарече съдилищата Олимп на правната система


Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През назова през днешния ден съдилищата " Олимп на правната система " и акцентира, че съдиите би трябвало да са на висотата на своя статут, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8376
В изявление на 10-ия Общоруски конгрес на съдиите Путин уточни, че всички връзки сред жителите, сред тях и страната и сред участниците в икономическата активност " в последна сметка се контролират от законодателството, от правните правила ". " Прилагането на тези правила, последната дума по използването им е в ръцете на съдилищата, които се намират на самия връх на правната система, на Олимп на тази правна система ", означи той.

" Като цяло и в последна сметка това зависи от съответни хора, от вас и вашите сътрудници зависи по какъв начин се ползва законът, и в последна сметка по какъв начин това се отразява върху всички сфери от живота на страната и на всеки обособен човек. Много ви апелирам да отговаряте на този толкоз висок статут ", сподели съветският президент в своето послание към участниците в събитието.

Путин уточни, че по едно и също време с провеждането на конгреса се отбелязва 100-годишнината от основаването на Върховния съд на Русия. " Съдебната система непрекъснато се развива. Това го изисква самият живот, неговите стремителни промени, основни събития ". Върховният съд непроменяемо дава отговор на новите провокации на времето и условията на нашето общество ", акцентира съветският държавен глава.

Путин открои още една значима стъпка в развиването на правосъдната система - обновяването на законодателството за статута и организационното обезпечаване на арбитражните съдии. Той разясни, че става дума за унификация на правния статут на съдиите от федералните съдилища и тези от арбитражните съдилища, и за закрепването на правилото за несменяемост на арбитражните съдии.

Руските съдилища могат да намерят решение на зараждащите въпроси в границите на националната правосъдна система, а Русия не се нуждае от основаване на вътрешен аналог на Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ), сподели в отчета си на конгреса ръководителят на Конституционния съд на Русия Валерий Зоркин.

След изявлението си на конгреса Путин ще организира през днешния ден среща с ръководителя на Върховния съд на Русия Вячеслав Лебедев, заяви пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че конгресът " не е тържествено, а работно събитие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР